Thread Rating:
  • 7 Vote(s) - 3.43 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1.4 Forte Multispace Washers dead!
#1
Wink 
Can anyone help? I have a 2001 1.4 Forte Multispace and the washers for the wipers are dead.
Read some threads in here and heard about checking the fuses but can't see which one it would be.
Have read some threads saying under the bonnet, others say uder dashboard drivers side. 5A or 10A nobody seems sure.
Can anyone tell me where the fuse for the washers would be (in simple terms as I can't see them numbered).
Sorry to have to ask but would appreciate the help of someone who's had this and can point me in the right direction.
If you can help I'd be grateful.
Cheers
Reply
#2
Daft question but are you sure they are not just frozen up???
Berlingo Multispace 2.0HDI '54 reg Mediterranean Blue
Reply
#3
(11-02-2012, 05:09 PM)andy-womble Wrote:  Daft question but are you sure they are not just frozen up???

Appreciate thought, the fluid is >60% winter concentrate and not frozen. In sun today and sheltered from chill of wind.
Been like this a week and no noise from the motor hence wonder if fuse issue.
Wipers still work so think the stalk is ok on the steering wheel.
Cheers
Reply
#4
Try putting the wipers on then pull back the stalk mine have a bit of a problem sometimes. Its been in for inspection but cant fault anything.
I DO MISS MY BERLINGO Heart
Reply
#5
(11-02-2012, 04:30 PM)GoodasGold Wrote:  Can anyone help? I have a 2001 1.4 Forte Multispace and the washers for the wipers are dead.
Read some threads in here and heard about checking the fuses but can't see which one it would be.
Have read some threads saying under the bonnet, others say uder dashboard drivers side. 5A or 10A nobody seems sure.
Can anyone tell me where the fuse for the washers would be (in simple terms as I can't see them numbered).
Sorry to have to ask but would appreciate the help of someone who's had this and can point me in the right direction.
If you can help I'd be grateful.
Cheers

On the Mk2 the fuse box you want is by the battery under the bonnet, (I see no reason why it would be elsewhere on the Mk1)
I cannot recall which number fuse it is, I think it's either 7 or 13
Reply
#6
Could possibly be the pump had to replace one other week on a Peugeot partner was about 12 quid from dealer
Reply
#7
Hi, There are 2 fuse boxes. 1 in engine bay and other behind panel under streering column. Acording to Haynes manual the wipe/wash is the 25amp fuse FB. The owners manual should show which one.
Griff
Landmark
Ex 1.4 Berlingo Multispace
Reply
#8
My vote is for the pump itself. Is located up, and to the right, above offside wheelarch liner. Is easy to change and costs about 14 quid I think. Is a common fault.

Is worth checking all fuses with a test lamp though, would only take 10 minutes??
Adam..2003..1.9D..LX..Silver Crew Cab Van.....
If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried.
Reply
#9
(12-02-2012, 02:19 PM)Landmark Wrote:  Hi, There are 2 fuse boxes. 1 in engine bay and other behind panel under streering column. Acording to Haynes manual the wipe/wash is the 25amp fuse FB. The owners manual should show which one.
Griff

Thanks Landmark - sorry but don't have the Owners Manual but do have a Haynes Manual.

In the Haynes there is no mention of the Washer fuse - both the Front and Rear Motors work.

Think I'll have to get an Owners Manual to direct me to the fuse in question.

Can't see a 25A fuse listed in the Fuse Table on Section 12.20 of Haynes Manual - if you can check the Owners Manual culd you confirm layout please?

Cheers
Reply
#10
(13-02-2012, 07:21 PM)GoodasGold Wrote:  
(12-02-2012, 02:19 PM)Landmark Wrote:  Hi, There are 2 fuse boxes. 1 in engine bay and other behind panel under streering column. Acording to Haynes manual the wipe/wash is the 25amp fuse FB. The owners manual should show which one.
Griff

Thanks Landmark - sorry but don't have the Owners Manual but do have a Haynes Manual.

In the Haynes there is no mention of the Washer fuse - both the Front and Rear Motors work.

Think I'll have to get an Owners Manual to direct me to the fuse in question.

Can't see a 25A fuse listed in the Fuse Table on Section 12.20 of Haynes Manual - if you can check the Owners Manual culd you confirm layout please?

Cheers

Front and rear motors work? do you mean you can hear the pump working?
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
glow plugs
Last Post: z1000pete
Today 10:21 AM
» Replies: 0
» Views: 17
Next gen berlingo multispace
Last Post: churmy
Today 09:42 AM
» Replies: 4
» Views: 81
Is anyone buying a new car AFTER April 2017?
Last Post: doofer
Today 09:10 AM
» Replies: 12
» Views: 222
Sop the seatbelt buckle sitting soo low?/aux ste...
Last Post: Hora
Today 07:04 AM
» Replies: 5
» Views: 153
Fuel rail pipe replacement
Last Post: polar
Today 06:54 AM
» Replies: 4
» Views: 99
600lx or 800lx
Last Post: dumdum
Yesterday 11:12 PM
» Replies: 1
» Views: 46
Advise please on known problem tyre scrubbing
Last Post: shncoe1
Yesterday 10:12 PM
» Replies: 19
» Views: 1566
Another seat belt question
Last Post: berreke
Yesterday 09:02 PM
» Replies: 1
» Views: 51
hi all
Last Post: Jed Clampit
Yesterday 08:39 PM
» Replies: 2
» Views: 54
Tyre Change...old on front new on back
Last Post: RocketVANman
Yesterday 08:26 PM
» Replies: 12
» Views: 213

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page