Thread Rating:
  • 10 Vote(s) - 3 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ABS warning light
#1
Since yesterday the ABS warning light comes on as soon as I start the engine on my '09 XTR 1.6Hdi. It doesn't come on during the initial checks after switching on the ignition. Are there any electrical connections I should be checking first before I get it investigated properly? I see from the handbook states that normal braking is not affected so it's not desperately urgent as I'm not likely to encounter muddy or icy roads at the moment. Fluid reservoir is full.
Reply
#2
had that on my 04 and it was the plug under the seat.mine were broke but ive seen quite a lot on here that had just undone the plug and then pushed the plug back together and it was sorted.
Reply
#3
(25-10-2012, 03:35 PM)landcrab Wrote:  had that on my 04 and it was the plug under the seat.mine were broke but ive seen quite a lot on here that had just undone the plug and then pushed the plug back together and it was sorted.

What!!?? For the ABS?? Confusedcratch: I thought that would only affect the Airbag Warning Light.
The Older I get the Better I Was!  Cool
Reply
#4
(25-10-2012, 03:44 PM)OlJeffers Wrote:  
(25-10-2012, 03:35 PM)landcrab Wrote:  had that on my 04 and it was the plug under the seat.mine were broke but ive seen quite a lot on here that had just undone the plug and then pushed the plug back together and it was sorted.

What!!?? For the ABS?? Confusedcratch: I thought that would only affect the Airbag Warning Light.

Air Bag System!:lol:
Reply
#5
OPS SORRY WRONG LIGHT!!
Reply
#6
(25-10-2012, 01:34 PM)GJT Wrote:  Since yesterday the ABS warning light comes on as soon as I start the engine on my '09 XTR 1.6Hdi. It doesn't come on during the initial checks after switching on the ignition. Are there any electrical connections I should be checking first before I get it investigated properly? I see from the handbook states that normal braking is not affected so it's not desperately urgent as I'm not likely to encounter muddy or icy roads at the moment. Fluid reservoir is full.

Hi GJT,
Since today I have the same problem mentioned above but with my 10 XTR 1.6Hdi . Now do you have any idea what could be the reason? May be this is an error which the computer can not clear. Thank you in advanced. Also to everyone which is ready to share his experience.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
600lx or 800lx
Last Post: dumdum
Yesterday 11:12 PM
» Replies: 1
» Views: 33
Next gen berlingo multispace
Last Post: churmy
Yesterday 10:30 PM
» Replies: 0
» Views: 24
Advise please on known problem tyre scrubbing
Last Post: shncoe1
Yesterday 10:12 PM
» Replies: 19
» Views: 1496
Is anyone buying a new car AFTER April 2017?
Last Post: Jed Clampit
Yesterday 09:25 PM
» Replies: 10
» Views: 178
Another seat belt question
Last Post: berreke
Yesterday 09:02 PM
» Replies: 1
» Views: 36
hi all
Last Post: Jed Clampit
Yesterday 08:39 PM
» Replies: 2
» Views: 42
Tyre Change...old on front new on back
Last Post: RocketVANman
Yesterday 08:26 PM
» Replies: 12
» Views: 196
New Berlingo Auto Box - Anyone have one?
Last Post: doofer
Yesterday 08:10 PM
» Replies: 8
» Views: 333
Newbie
Last Post: j.ted
Yesterday 08:03 PM
» Replies: 6
» Views: 104
Fuel rail pipe replacement
Last Post: Peter Palmer
Yesterday 04:50 PM
» Replies: 3
» Views: 89

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page