Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Berlingo won't crank over just clicks when key is turned
#1
Berlingo 1.6 hdi some times won't start or even crank over. It's only happens a few times but it's been worse lately. I get in my van turn the key and all you here is a click sound. I can some times just disconnect the battery and re attach it and all is fine it turns over like it should .Has any one any idea what's going on ??  I left work yesterday and it did the same thing but the battery had died so I had to jump start off another car. all was fine after about 10 miles the ABS light came on I parked up and turned of the engine to see if the light would go off it did , It then Wouldn't  start just made a clicking noise had to get a jump start again. The ABS light then disappeared and I drove it home another 15 miles all fine. Parked up and after my tea I went out every hour and this morning and it's started first time every time off the key . Any ideas advise please thanks guys I'm by no way a mechanic
Reply
#2
I Kevin welcome to the forum
How old is the battery you need to get it checked first then check its being charged by the alternator. Check engine to body earth points and cables from battery to chassis and positive cables down to the starter motor. Then if you still having problems look at the starter motor.
Are we there yet????? No we fecking ain`t  gggggrrrrrrr
Ex 1.6hdi van now 3 seater 1.4 multispace
[-] The following 1 user says Thank You to Tomcat3 for this post:
  • ron
Reply
#3
(13-10-2015, 01:20 PM)Tomcat3 Wrote:  I Kevin welcome to the forum
How old is the battery you need to get it checked first  then check its being charged by the alternator. Check engine to body earth points and cables from battery to chassis and positive cables down to the starter motor. Then if you still having problems look at the starter motor.

Agree with it. The similar problem can appear when brushes of the motor are worn.
[-] The following 1 user says Thank You to pk7478 for this post:
  • ron
Reply
#4
We had the same problem on our 1.6 petrol and it turned out to be the starter motor.
Reply
#5
Yes I checked the battery and it wasn't holding its charge... Have a new one now and all seem to be fine thanks so much


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply
#6
Nice one Kevin an easy fix.
Are we there yet????? No we fecking ain`t  gggggrrrrrrr
Ex 1.6hdi van now 3 seater 1.4 multispace
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
clunky gear change
Last Post: dongle99
Today 03:59 PM
» Replies: 0
» Views: 15
Mesh Bulkhead
Last Post: Jelevents
Today 03:13 PM
» Replies: 3
» Views: 59
Supermarket Diesel
Last Post: geoff
Today 03:06 PM
» Replies: 5
» Views: 79
longitudinal roof rails
Last Post: Corker
Today 02:48 PM
» Replies: 1
» Views: 50
Finally a B9 Haynes Manual
Last Post: Corker
Today 02:38 PM
» Replies: 42
» Views: 2532
Taking along time to heat up/warm the cabin
Last Post: Solent
Today 01:32 PM
» Replies: 1
» Views: 49
Slow starter (diesel)
Last Post: ricc
Today 11:53 AM
» Replies: 15
» Views: 350
2005 Berlingo
Last Post: len glover
Today 10:10 AM
» Replies: 6
» Views: 105
clunking noise
Last Post: ffrenchie
Today 09:26 AM
» Replies: 5
» Views: 106
BULBS!!
Last Post: Jed Clampit
Yesterday 11:05 PM
» Replies: 17
» Views: 617

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page