Thread Rating:
  • 6 Vote(s) - 3.17 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dickie Temparature Gauge.
#1
Hi all,

Just wondering if anyone else has the same problem I am encountering Confusedcratch:

I have a 2003 2.0hDi.

Intermittently my 'STOP' light flashes on the dash, I get a chiming warning noise and the temp gauge goes up to max.... It doesn't seem to happen at any particular time or after I've done anything...after a short time it stops and goes back to normal.

There is plenty water in the engine and it is not overheating Confusedcratch:
Reply
#2
Changing the temperature sender unit fixed it for me on my old 2.0 HDI, but have a look at this thread:
http://www.berlingoforum.co.uk/showthread.php?tid=3693

Tony
[-] The following 1 user says Thank You to tc_1 for this post:
  • Merlecollins
Reply
#3
Hi, does this only happen when the engine is warm ?
Could be the thermostat getting slow to open.
Do the cooling fans come on when you get the stop light?
Check the connections on the sender.
let us know what you find. :thumbsup:
2006 2.0hdi 600 with bench seat.  Cool
[-] The following 1 user says Thank You to Rustscrat for this post:
  • Merlecollins
Reply
#4
(08-11-2012, 03:21 PM)Rustscrat Wrote:  Hi, does this only happen when the engine is warm ?
Could be the thermostat getting slow to open.
Do the cooling fans come on when you get the stop light?
Check the connections on the sender.
let us know what you find. :thumbsup:

No, actually it has happened when I first turn the engine on from time to time.

I have located the green widget temperature sender unit that tc_1 has mentioned and think I will tackle that first to see if it helps :thumbsup:
Reply
#5
A quick check of the cooling fans is, disconnect the plug on the sender and turn the ignition on.
Confusedalut:
2006 2.0hdi 600 with bench seat.  Cool
[-] The following 1 user says Thank You to Rustscrat for this post:
  • Merlecollins
Reply
#6
(08-11-2012, 05:00 PM)Rustscrat Wrote:  A quick check of the cooling fans is, disconnect the plug on the sender and turn the ignition on.
Confusedalut:

Fans are working OK, as I can hear them when I get out of the vanWink
Reply
#7
Ok, in that case go for the temp sender as TC said. Confusedalut:
2006 2.0hdi 600 with bench seat.  Cool
[-] The following 1 user says Thank You to Rustscrat for this post:
  • Merlecollins
Reply
#8
(08-11-2012, 01:20 PM)tc_1 Wrote:  Changing the temperature sender unit fixed it for me on my old 2.0 HDI, but have a look at this thread:
http://www.berlingoforum.co.uk/showthread.php?tid=3693

Tony

Hi Tony, Does this look like the correct part?

http://www.ebay.co.uk/itm/Berlingo-2-0-H...5d35901b01
Reply
#9
That looks like it. here is one at GSF, I got mine form Euro car parts:

http://www.gsfcarparts.com/929pc0560

let us know how you get on.

Tony
Reply
#10
(09-11-2012, 05:12 PM)tc_1 Wrote:  That looks like it. here is one at GSF, I got mine form Euro car parts:

http://www.gsfcarparts.com/929pc0560

let us know how you get on.

Tony

Will do, thanks again Tony.

Is there a part reference for the clip and 'O' ring?
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
New tablet fitted
Last Post: Washeymag
Today 12:34 AM
» Replies: 2
» Views: 93
Next gen berlingo multispace
Last Post: ron
Yesterday 11:09 PM
» Replies: 18
» Views: 347
Taking along time to heat up/warm the cabin
Last Post: berreke
Yesterday 10:07 PM
» Replies: 17
» Views: 283
clunking noise
Last Post: Johny555
Yesterday 09:58 PM
» Replies: 7
» Views: 142
Supermarket Diesel
Last Post: Opensauce
Yesterday 08:55 PM
» Replies: 8
» Views: 199
Clutch Bleeding
Last Post: Opensauce
Yesterday 08:38 PM
» Replies: 2
» Views: 30
What to look for when buying?
Last Post: my mucker
Yesterday 04:59 PM
» Replies: 7
» Views: 121
Are Mud Flaps the Answer ?
Last Post: doofer
Yesterday 10:01 AM
» Replies: 15
» Views: 504
Head Light Bulbs
Last Post: doofer
Yesterday 09:51 AM
» Replies: 37
» Views: 1225
Help needed have immobiliser fault and fan probl...
Last Post: brajomobil
Yesterday 08:54 AM
» Replies: 3
» Views: 144

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page