Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ECU And BSI swap
#1
Hi Guys, I have recently bought a 2003 berlingo van. 1.9 D. Engine code WJY.
I had a problem with the  MOT, as the STOP light on the dash would not go off and constantly beeped. The fuel gauge also didnt work and wipers were a bit dodgy. I had a auto electrician out to the van and he diagnosed the ECU & BSI unit was faulty.These were replaced along with the ignition barrel and key. it all seems to have solved the problems with the electrical things that were faulty, but the van will not start now, it turns over, and sounds like it wants to start but it will not fire.I have been told that there is a coded valve or something simular on the fuel pump !!!!
I would really like to know any ideas or knowledge any body has on this subject, as i need the van for work and its just sat on my drive with no MOT or tax(SORN) i cant move it to take it to a garage because it has no tax and i cant take it for an MOT because it wont start AAAGHHHH  !!!!!!!
Please help.
Cheers Guys many thanks in advance for help.
JOHN
Reply
#2
(06-06-2016, 08:23 PM)Reedy Wrote:  Hi Guys, I have recently bought a 2003 berlingo van. 1.9 D. Engine code WJY.
I had a problem with the  MOT, as the STOP light on the dash would not go off and constantly beeped. The fuel gauge also didnt work and wipers were a bit dodgy. I had a auto electrician out to the van and he diagnosed the ECU & BSI unit was faulty.These were replaced along with the ignition barrel and key. it all seems to have solved the problems with the electrical things that were faulty, but the van will not start now, it turns over, and sounds like it wants to start but it will not fire.I have been told that there is a coded valve or something simular on the fuel pump !!!!
I would really like to know any ideas or knowledge any body has on this subject, as i need the van for work and its just sat on my drive with no MOT or tax(SORN) i cant move it to take it to a garage because it has no tax and i cant take it for an MOT because it wont start AAAGHHHH  !!!!!!!
Please help.
Cheers Guys many thanks in advance for help.
JOHN

Hi John. Try taking out the shunt fuse in the fuse box ( large grey fuse with sh on 1 side and f's on the other) this resets the BSI unit. Leave out for 15 minutes and then put it back ).   Hope this helps.... Mary
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Taking along time to heat up/warm the cabin
Last Post: jj9
Today 10:57 AM
» Replies: 10
» Views: 174
Next gen berlingo multispace
Last Post: Solent
Today 10:20 AM
» Replies: 16
» Views: 277
Are Mud Flaps the Answer ?
Last Post: doofer
Today 10:01 AM
» Replies: 15
» Views: 470
Head Light Bulbs
Last Post: doofer
Today 09:51 AM
» Replies: 37
» Views: 1197
Help needed have immobiliser fault and fan probl...
Last Post: brajomobil
Today 08:54 AM
» Replies: 3
» Views: 131
New tablet fitted
Last Post: Andre
Today 08:31 AM
» Replies: 1
» Views: 57
January Picture of the Month Contest
Last Post: Andre
Today 08:22 AM
» Replies: 1
» Views: 126
1.6hdiTurbo Over Boost OBD code P0234
Last Post: berlingo16hdif
Yesterday 11:00 PM
» Replies: 11
» Views: 14472
Supermarket Diesel
Last Post: Silverberlingo
Yesterday 08:26 PM
» Replies: 6
» Views: 150
2005 Berlingo
Last Post: len glover
Yesterday 07:23 PM
» Replies: 7
» Views: 127

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page