Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Electrical Issue Dashboard, Indicators Radio
#1
Driving home yesterday in the dark, suddenly the dashboard lights started to flicker and the radio stopped working. Initially I could use the indicators but then they stopped working. Then Dashboard lights would go out completely and then come on for a few seconds and then ceased to work at all.
Current situation is that Dashboard lights, Indicators, Radio are non functioning but the dashboard warning lights, driving lights and engine (ignition) work perfectly.
Does not sound like a fuse because of the way it developed but does anyone know of any wiring harnesses that might be chafing or maybe where wires get loose on Berlingos. This is a 1.8 petrol circa 2001.
Before indicators stopped working, (but while dashboard was coming on and going off), they made a purring noise. It was as if the full whack of electricity was not getting to them.
Otherwise car runs perfectly.
Just remembered something else odd recently. One in 50 drives, if I turn the engine off but leave headlights on, they wont switch off. by using stalk control. Cure is to turn ignition off and on without starting engine.
Do I perhaps have a general Control unit (BSI?) issue? Clutching at straws I know.
Reply
#2
This may be a fluke, but a few years back the dealer loaned me a Berlingo same as yours whilst mine was in and it had the same faults as you describe, including the heater fan not working. However, I found that if you really revved it through the gears, everything started to work again until you turned the engine off. Yes, I know this sounds daft, but it's true. Don't know what difference the hard driving made, but it worked. However, as I only had the car for an afternoon, it wasn't a problem, although I did tell the dealer when I took it back.
2014 Berlingo Multispace 1.6 e-Hdi XTR ETG6
Reply
#3
Sounds like a poor connection in the BSI.
The Older I get the Better I Was!  Cool
[-] The following 1 user says Thank You to Ol'Jeffers for this post:
  • alane
Reply
#4
Or alternator regulator brushes going noisy and spiking the supply.
Mar 2002 Berlingo Multispace Forte 1.9D 166,000 miles
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
600lx or 800lx
Last Post: terryd999
Today 05:16 PM
» Replies: 0
» Views: 4
Fuel rail pipe replacement
Last Post: Peter Palmer
Today 04:50 PM
» Replies: 3
» Views: 71
hi all
Last Post: Andre
Today 04:07 PM
» Replies: 1
» Views: 19
New Berlingo Auto Box - Anyone have one?
Last Post: CourierJim
Today 03:47 PM
» Replies: 7
» Views: 312
Tyre Change...old on front new on back
Last Post: CourierJim
Today 03:37 PM
» Replies: 11
» Views: 157
Is anyone buying a new car AFTER April 2017?
Last Post: CourierJim
Today 03:30 PM
» Replies: 7
» Views: 139
Slow starter (diesel)
Last Post: zedhead
Today 03:22 PM
» Replies: 13
» Views: 302
Are Mud Flaps the Answer ?
Last Post: berreke
Today 02:13 PM
» Replies: 13
» Views: 365
Insurance cost
Last Post: jonny705
Today 02:12 PM
» Replies: 3
» Views: 87
Starting issues
Last Post: brajomobil
Today 11:56 AM
» Replies: 1
» Views: 55

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page