Thread Rating:
  • 7 Vote(s) - 2.86 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Engine] Engine shakes/judders on pull away
#1
Hi guys, I have a 2.0 hdi (2005).... The problem I have is on pull away I have what I thinks juddering. 3k ago I had a genuine clutch kit fitted & flywheel skimmed so can't be that.. I'm no expert but I don't think the juddering is coming through the clutch peddle, so guessing its the engine. It's worse when the weathers cold or wet. During the hot weather recently has been a lot better. Could anyone point me in the right direction ?
Reply
#2
Did the juddering start straight after the clutch replacement? If so then the likely culprit is the clutch - have it looked at by the garage who changed it. If the engine idles smoothly and revs freely in neutral, it's unlikely to splutter if you pull off gently; but pulling off gently will get the clutch juddering if there is a problem with it.
Dave

Berlingo Multispace 2.0 Hdi (04) - 238K@43mpg - 205/60HR15 XL tyres all round
Berlingo Multispace 1.6 16v (51) - 184K@36mpg - SORN & still 15° retarded...
Xantia 1.9TD Temp2 Estate (97) - 208K@42mpg - SORN & no turbo boost...
Reply
#3
It could be engine mount rubbers separating.
So where does this bit go then ?
Reply
#4
I had the clutch and fly wheel done because it had judder. It was ok after being replaced for about 1000k then started again. I've since been back and they say its not the clutch because you can feel the judder through the van? They told me they would fit a fly wheel free of charge if I supply it but if it doesn't fix it I have to fit the labour bill?
Reply
#5
(28-07-2013, 05:41 PM)Scott_duffy Wrote:  Hi guys, I have a 2.0 hdi (2005).... The problem I have is on pull away I have what I thinks juddering. 3k ago I had a genuine clutch kit fitted & flywheel skimmed so can't be that.. I'm no expert but I don't think the juddering is coming through the clutch peddle, so guessing its the engine. It's worse when the weathers cold or wet. During the hot weather recently has been a lot better. Could anyone point me in the right direction ?

Sounds to me like wheel spin, possibly due to 'worn shocks' or mounts various
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Is anyone buying a new car AFTER April 2017?
Last Post: doofer
Today 03:02 PM
» Replies: 0
» Views: 5
New Berlingo Auto Box - Anyone have one?
Last Post: doofer
Today 02:55 PM
» Replies: 6
» Views: 280
Sop the seatbelt buckle sitting soo low?/aux ste...
Last Post: rickandbev16
Today 02:12 PM
» Replies: 4
» Views: 88
Finally a B9 Haynes Manual
Last Post: rickandbev16
Today 02:04 PM
» Replies: 32
» Views: 2137
Are Mud Flaps the Answer ?
Last Post: doofer
Today 12:41 PM
» Replies: 10
» Views: 270
Head Light Bulbs
Last Post: doofer
Today 09:38 AM
» Replies: 35
» Views: 1063
BerlingoForum.co.uk moving over to BerlingoForum...
Last Post: Bob Southey
Today 07:43 AM
» Replies: 3
» Views: 278
REAR AXCEL
Last Post: ajcommercial
Yesterday 09:36 PM
» Replies: 3
» Views: 102
Odd Issues with Rear Door Sensor
Last Post: dumdum
Yesterday 09:25 PM
» Replies: 1
» Views: 79
display fading (MFD B, not bulb related)
Last Post: sks01773
Yesterday 07:50 PM
» Replies: 42
» Views: 6167

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page