Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Engine] Warm starting problem
#1
My Berlingo isa 2000my 1.4i petrol. From cold it starts & runs perfectly. When hot, it will also start & run perfectly. Leave it for 30-40 mins after running at normal temp however, & re-starting is difficult, requiring 3 or 4 attempts. It also runs roughly for a few seconds before clearing, then it runs normally. When this happens there is a stong smell of petrol from the tailpipe, suggesting overfuelling. I'm thinking that maybe there is a dribbling injector that leaks fuel when the engine is stopped, or maybe that the ECU thinks the engine is stone cold when it is still partly warm, & therefore enrichers the mixture resulting in partial flooding. (? due to a faulty engine temp sensor). I would be grateful for any ideas, diagnostic test suggestions etc. 
Huh
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
600lx or 800lx
Last Post: terryd999
Today 05:16 PM
» Replies: 0
» Views: 5
Fuel rail pipe replacement
Last Post: Peter Palmer
Today 04:50 PM
» Replies: 3
» Views: 71
hi all
Last Post: Andre
Today 04:07 PM
» Replies: 1
» Views: 19
New Berlingo Auto Box - Anyone have one?
Last Post: CourierJim
Today 03:47 PM
» Replies: 7
» Views: 312
Tyre Change...old on front new on back
Last Post: CourierJim
Today 03:37 PM
» Replies: 11
» Views: 157
Is anyone buying a new car AFTER April 2017?
Last Post: CourierJim
Today 03:30 PM
» Replies: 7
» Views: 139
Slow starter (diesel)
Last Post: zedhead
Today 03:22 PM
» Replies: 13
» Views: 302
Are Mud Flaps the Answer ?
Last Post: berreke
Today 02:13 PM
» Replies: 13
» Views: 365
Insurance cost
Last Post: jonny705
Today 02:12 PM
» Replies: 3
» Views: 87
Starting issues
Last Post: brajomobil
Today 11:56 AM
» Replies: 1
» Views: 55

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page