Thread Rating:
  • 4 Vote(s) - 4 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Engine] noisy at idling
#1
hi
i have a berlingo 2001, 1,9 d, all of a sudden it has started to drop speed when idling, or everytime i change gear, and a noisy sound is starting, it dissappear when speed is increased. and do not come when driving. Any help ?
rab
Reply
#2
Try taking the slack out of the throttle cable + some to increase the idle speed to spec.I am not familiar with the 1.9,but I think there is a thread on your problem.Good luck.
Strawberry flavoured windows  Dodgy
Reply
#3
(03-01-2013, 07:54 PM)ron Wrote:  Try taking the slack out of the throttle cable + some to increase the idle speed to spec.I am not familiar with the 1.9,but I think there is a thread on your problem.Good luck.

thx, will look for that tread
Reply
#4
Does it happen at a certain times like if the engine is cold or when up to temp. Have a look on the site for a thread about the cold start cable and adjustment concerning your engine it has been covered recently.
Are we there yet????? No we fecking ain`t  gggggrrrrrrr
Ex 1.6hdi van now 3 seater 1.4 multispace
Reply
#5
(04-01-2013, 08:31 AM)Tomcat3 Wrote:  Does it happen at a certain times like if the engine is cold or when up to temp. Have a look on the site for a thread about the cold start cable and adjustment concerning your engine it has been covered recently.

it happens at all temp, so taken out the slack on wire wont help, must be some electric fault like less diesel in som kind of way, i use aab lexia dagnose, and pp2000, but even seems i have trouble reading ecu, so i am stuck atm

r
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Odd Issues with Rear Door Sensor
Last Post: GerardKeating
Today 12:27 AM
» Replies: 0
» Views: 3
Gearbox Fluid
Last Post: AlanS
Today 12:18 AM
» Replies: 14
» Views: 331
REAR AXCEL
Last Post: ajcommercial
Yesterday 11:57 PM
» Replies: 0
» Views: 6
Fuel Guage wrong
Last Post: ajcommercial
Yesterday 11:46 PM
» Replies: 2
» Views: 94
Longitudinal Roof rails on 2010 model
Last Post: Chrisville
Yesterday 08:42 PM
» Replies: 0
» Views: 26
radio code
Last Post: Tomcat3
Yesterday 07:14 PM
» Replies: 1
» Views: 40
Donation
Last Post: terryd999
Yesterday 06:15 PM
» Replies: 2
» Views: 39
Beeping with no error lights!!!
Last Post: sjparky
Yesterday 05:34 PM
» Replies: 11
» Views: 3760
Good Evening to you all.
Last Post: ron
Yesterday 04:33 PM
» Replies: 7
» Views: 208
New Berlingo Auto Box - Anyone have one?
Last Post: rubberrat
Yesterday 01:30 PM
» Replies: 3
» Views: 209

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page