Thread Rating:
  • 23 Vote(s) - 3.09 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Front windscreen washers not working.
#1
Hi All,
Does anyone know how to remove the windscreen washer pump ? My front washers have stopped working. I have blown down the pipe with an airline but no luck there! Back one is working fine and I can hear the pump going when trying the front ones but no water comes out. Just wondering if the pump is gunked up.
Thanks for any tips with this,
Mike.
Reply
#2
Dont know what model you have but a mk 2 has a single pump with 2 outlets, in theory if its coming out of the back I wouldn't expect the pump to be at fault. I'd be inclined to check the hose itself for kinks or blockages. If you have a mk 2 you need to remove the offside inner wheel arch panel (the front one in the wheel arch). You'll need a torx bit if it still has the original screw that fixes the inner to the bumper underneath. Hope this helps.Big Grin
1.9d Mk2 (M59/BE4/5) with battle scars from a conservatory attack. Previously owned a 1.4i Mk2 Forte.Confusedalut:
Reply
#3
(30-11-2011, 10:30 PM)divingscubaboy Wrote:  Dont know what model you have but a mk 2 has a single pump with 2 outlets, in theory if its coming out of the back I wouldn't expect the pump to be at fault. I'd be inclined to check the hose itself for kinks or blockages. If you have a mk 2 you need to remove the offside inner wheel arch panel (the front one in the wheel arch). You'll need a torx bit if it still has the original screw that fixes the inner to the bumper underneath. Hope this helps.Big Grin

Helps allot, thanks. It is a mk 2, I have checked the hose and blown it back through to the washer bottle. I am thinking that maybe the pump is blocked on the outlet to the front washers if that makes any sense.
Reply
#4
Its a possibility the pump is blocked but slim I would think. The outlets are next to each other using a common source. They're not the best pumps as the impeller shaft passes through a rubber grommet which eventually wears out and fills the pump body electrickery bits with water.
1.9d Mk2 (M59/BE4/5) with battle scars from a conservatory attack. Previously owned a 1.4i Mk2 Forte.Confusedalut:
Reply
#5
(30-11-2011, 10:41 PM)divingscubaboy Wrote:  Its a possibility the pump is blocked but slim I would think. The outlets are next to each other using a common source. They're not the best pumps as the impeller shaft passes through a rubber grommet which eventually wears out and fills the pump body electrickery bits with water.

Thanks, I will do another check on the hose before taking the pump out.
Reply
#6
if you need a new pump here is ebay link :
http://www.ebay.co.uk/itm/230638097089?s...1497.l2649


Cost £6.50 inc postage I fitted one recently on my Mk 2
2003 Citroën Berlingo 2.0HDi Multispace Desire
[-] The following 1 user says Thank You to BlueBlingo for this post:
  • mikelamb
Reply
#7
(01-12-2011, 08:13 PM)BlueBlingo Wrote:  if you need a new pump here is ebay link :
http://www.ebay.co.uk/itm/230638097089?s...1497.l2649


Cost £6.50 inc postage I fitted one recently on my Mk 2

Many thanks for that, should be a cheap fix for once!
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Are Mud Flaps the Answer ?
Last Post: polar
Today 06:09 AM
» Replies: 6
» Views: 204
Head Light Bulbs
Last Post: ntm1275
Yesterday 11:31 PM
» Replies: 34
» Views: 1015
REAR AXCEL
Last Post: ajcommercial
Yesterday 09:36 PM
» Replies: 3
» Views: 80
Odd Issues with Rear Door Sensor
Last Post: dumdum
Yesterday 09:25 PM
» Replies: 1
» Views: 61
display fading (MFD B, not bulb related)
Last Post: sks01773
Yesterday 07:50 PM
» Replies: 42
» Views: 6138
radio code
Last Post: Tomcat3
Yesterday 02:32 PM
» Replies: 3
» Views: 88
Sop the seatbelt buckle sitting soo low?/aux ste...
Last Post: Trevor
Yesterday 02:13 PM
» Replies: 2
» Views: 55
Removing the rear roof storage bin (mk3 modutop)
Last Post: iscom
Yesterday 01:31 PM
» Replies: 15
» Views: 6751
New Berlingo Auto Box - Anyone have one?
Last Post: doofer
Yesterday 12:13 PM
» Replies: 4
» Views: 256
Help needed have immobiliser fault and fan probl...
Last Post: brajomobil
Yesterday 12:07 PM
» Replies: 1
» Views: 66

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page