Thread Rating:
  • 9 Vote(s) - 2.78 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hazards Flash Engine Won't Start
#1
Hi
I have a bog standard 2001 1.9D Berlingo Multispace.
When I insert and turn the ignition key the hazard lamps flash and the engine turns over but will not start. I noticed that the engine management lamp is illuminated and that the hazards continue to flash when the ignition is turned off and the key removed.
I wondered if it was an immobiliser issue and I've tried my other key but to no avail.
Any ideas folks?
Reply
#2
Hit any potholes on the way home? Could be the fuel cut off switch needs resetting. Not sure where it is found on that engine but open the bonnet and have a look, should be red, just push the button down to reset.
Want Help with the Forum? Read Help Documents Here
 [Image: mybbsig.php]

Reply
#3
Edit: If the issue is with the Immobilizer, you could try a BSI reset procedure
Want Help with the Forum? Read Help Documents Here
 [Image: mybbsig.php]

[-] The following 1 user says Thank You to Andre for this post:
  • whippet
Reply
#4
(25-08-2012, 10:43 PM)Andre Wrote:  Hit any potholes on the way home? Could be the fuel cut off switch needs resetting. Not sure where it is found on that engine but open the bonnet and have a look, should be red, just push the button down to reset.

Andre, that's sorted it. Thanks very much for that
Reply
#5
(25-08-2012, 10:49 PM)whippet Wrote:  
(25-08-2012, 10:43 PM)Andre Wrote:  Hit any potholes on the way home? Could be the fuel cut off switch needs resetting. Not sure where it is found on that engine but open the bonnet and have a look, should be red, just push the button down to reset.

Andre, that's sorted it. Thanks very much for that

Glad to hear it :thumbsup:.
Want Help with the Forum? Read Help Documents Here
 [Image: mybbsig.php]

Reply
#6
(25-08-2012, 10:36 PM)whippet Wrote:  Hi
I have a bog standard 2001 1.9D Berlingo Multispace.
When I insert and turn the ignition key the hazard lamps flash and the engine turns over but will not start. I noticed that the engine management lamp is illuminated and that the hazards continue to flash when the ignition is turned off and the key removed.
I wondered if it was an immobiliser issue and I've tried my other key but to no avail.
Any ideas folks?

Interesting article at http://www.berlingoforum.co.uk/showthread.php?tid=3222

I have a Mk 1 1.4 and the problem was the front o/s spring had broken, impact of the spring hitting the bodywork shut the fuel off.
Probably different on the diesel but worth seeing if noise on full lock when you can as that made a loud noise that made me get it in for a quick replacement.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Newbie
Last Post: Jed Clampit
Today 12:23 AM
» Replies: 3
» Views: 54
Tyre Change...old on front new on back
Last Post: RocketVANman
Yesterday 11:32 PM
» Replies: 5
» Views: 69
Finally a B9 Haynes Manual
Last Post: Satellitemark
Yesterday 08:26 PM
» Replies: 33
» Views: 2223
Fuel rail pipe replacement
Last Post: Peter Palmer
Yesterday 08:19 PM
» Replies: 2
» Views: 45
REAR AXCEL
Last Post: Tomcat3
Yesterday 07:31 PM
» Replies: 5
» Views: 134
Berlingo B9 2008 Just Testing The Water
Last Post: nickyboy4
Yesterday 06:34 PM
» Replies: 0
» Views: 33
Starting issues
Last Post: technique1966
Yesterday 06:00 PM
» Replies: 0
» Views: 30
Insurance cost
Last Post: jonny705
Yesterday 05:33 PM
» Replies: 0
» Views: 37
Are Mud Flaps the Answer ?
Last Post: Top drive
Yesterday 04:02 PM
» Replies: 11
» Views: 320
Is anyone buying a new car AFTER April 2017?
Last Post: Solent
Yesterday 03:35 PM
» Replies: 1
» Views: 57

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page