Thread Rating:
  • 4 Vote(s) - 3.25 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Horn fault
#1
Hi!

I wondered if anyone could give me a little bit of help please?

I have a Mk11 2005 Berlingo MultiSpace 1.9D that has 2 odd little electrical faults...

When the ignition is off, the horn will work as normal but when the car is running or ignition is on the horn won't work.

Also, when indicating right, the indicator flash pattern is erratic.

Thanks in advance
Steve
Reply
#2
(01-06-2013, 09:06 AM)dw8vanman Wrote:  Hi!

I wondered if anyone could give me a little bit of help please?

I have a Mk11 2005 Berlingo MultiSpace 1.9D that has 2 odd little electrical faults...

When the ignition is off, the horn will work as normal but when the car is running or ignition is on the horn won't work.

Also, when indicating right, the indicator flash pattern is erratic.

Thanks in advance
Steve

common fault has happened to 2 berlingos that i have owned
remove the airbag from steering wheel,has spring clips holding it on just pop a little screwdriver in the holes on the rear and release the clips
then you will see a black wire with a spade terminal connected to the steering wheel,unplug the wire and connect a ring connector then drill a tiny hole into the metal of steering wheel then using a self tapping screw connect the black wire,this make a better earth connection and has worked twice for me

indicator erratic flash is more than likely a wrong bulb or blown bulb or the flasher relay
Reply
#3
Have a " search " as I posted a photograph on just this same topic

Here you go, look here on the second page . http://www.berlingoforum.co.uk/showthrea...633&page=2
[-] The following 1 user says Thank You to geoff for this post:
  • RolyG
Reply
#4
Thank you chaps!
I have done as you both suggested and we have success!
Horn is now working, think the indicator fault maybe down to a faulty relay so will have to find that one and try it.
Nice easy little fix on a sunny Saturday.
Your help and advice is very gratefully received, thanks.
Steve
[-] The following 1 user says Thank You to dw8vanman for this post:
  • RolyG
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Are Mud Flaps the Answer ?
Last Post: ntm1275
Yesterday 11:35 PM
» Replies: 5
» Views: 188
Head Light Bulbs
Last Post: ntm1275
Yesterday 11:31 PM
» Replies: 34
» Views: 1012
REAR AXCEL
Last Post: ajcommercial
Yesterday 09:36 PM
» Replies: 3
» Views: 78
Odd Issues with Rear Door Sensor
Last Post: dumdum
Yesterday 09:25 PM
» Replies: 1
» Views: 60
display fading (MFD B, not bulb related)
Last Post: sks01773
Yesterday 07:50 PM
» Replies: 42
» Views: 6124
radio code
Last Post: Tomcat3
Yesterday 02:32 PM
» Replies: 3
» Views: 88
Sop the seatbelt buckle sitting soo low?/aux ste...
Last Post: Trevor
Yesterday 02:13 PM
» Replies: 2
» Views: 53
Removing the rear roof storage bin (mk3 modutop)
Last Post: iscom
Yesterday 01:31 PM
» Replies: 15
» Views: 6749
New Berlingo Auto Box - Anyone have one?
Last Post: doofer
Yesterday 12:13 PM
» Replies: 4
» Views: 254
Help needed have immobiliser fault and fan probl...
Last Post: brajomobil
Yesterday 12:07 PM
» Replies: 1
» Views: 66

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page