Thread Rating:
  • 4 Vote(s) - 2 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Indicators... probably com2000
#1
Ok, I have a problem with my stalks:

1) If i leave my indicators on for more than 15 seconds they stop illuminating and the relay starts clicking double quick, if i cancel them and reapply they are fine.

2) On the wiper side my intermittent works, as does my full on deluge, but the slower constant one does not, well it does if i waggle the stalk.

My hunch tells me this is a contact issue. And could be cured by taking stalks off and cleaning and fettling. Does anyone know otherwise?!
Reply
#2
Hi Barnsey,
I suspect the indicator issue is down to a duff flasher unit. I'd agree with you on the wiper problem. I'm sure the more knowledgeable will be along soon.
Regards,
Griff
Landmark
Ex 1.4 Berlingo Multispace
Reply
#3
Flasher unit?
It's all controlled by the BSI now.
Reply
#4
His is apparently a '99 so it will have a grey flasher relay.
Reply
#5
Yep, sorry should have highlighted that, a 99 Multispace 1.9n/a power house!!!
Reply
#6
Apologies. Confusedillyme:
I forgot they made Berlingos during the last millenium! :lol:
[-] The following 2 users say Thank You to j90xxx for this post:
  • addo, Barnesy
Reply
#7
(29-12-2013, 07:52 PM)Barnesy Wrote:  Ok, I have a problem with my stalks:

1) If i leave my indicators on for more than 15 seconds they stop illuminating and the relay starts clicking double quick, if i cancel them and reapply they are fine.

2) On the wiper side my intermittent works, as does my full on deluge, but the slower constant one does not, well it does if i waggle the stalk.

My hunch tells me this is a contact issue. And could be cured by taking stalks off and cleaning and fettling. Does anyone know otherwise?!

if like said in other posts on a 99 plate then i dont think it will be fitted with a coms unit it will have separate stalks, is the horn on the end of the light stalk?
Reply
#8
The horn is on the end of the light stalk.

Also I've realised when the indicator starts to run strangely, if I apply pressure the length of the stalk towards the steering wheel, it clears up, similarly the wipers too. All points to an electrical contact issue with the stalks to me.
Reply
#9
I tend to agree with you.Hopefully it's just dirty contacts.:thumbsup:
Strawberry flavoured windows  Dodgy
Reply
#10
(31-12-2013, 02:25 PM)Barnesy Wrote:  The horn is on the end of the light stalk.

Also I've realised when the indicator starts to run strangely, if I apply pressure the length of the stalk towards the steering wheel, it clears up, similarly the wipers too. All points to an electrical contact issue with the stalks to me.

you can pick up second hands indicators for them for about £5/10 as its not a comms unit they are separate stalks
[-] The following 2 users say Thank You to trustme for this post:
  • addo, Barnesy
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Odd Issues with Rear Door Sensor
Last Post: GerardKeating
Today 12:27 AM
» Replies: 0
» Views: 5
Gearbox Fluid
Last Post: AlanS
Today 12:18 AM
» Replies: 14
» Views: 335
REAR AXCEL
Last Post: ajcommercial
Yesterday 11:57 PM
» Replies: 0
» Views: 11
Fuel Guage wrong
Last Post: ajcommercial
Yesterday 11:46 PM
» Replies: 2
» Views: 95
Longitudinal Roof rails on 2010 model
Last Post: Chrisville
Yesterday 08:42 PM
» Replies: 0
» Views: 27
radio code
Last Post: Tomcat3
Yesterday 07:14 PM
» Replies: 1
» Views: 42
Donation
Last Post: terryd999
Yesterday 06:15 PM
» Replies: 2
» Views: 41
Beeping with no error lights!!!
Last Post: sjparky
Yesterday 05:34 PM
» Replies: 11
» Views: 3761
Good Evening to you all.
Last Post: ron
Yesterday 04:33 PM
» Replies: 7
» Views: 211
New Berlingo Auto Box - Anyone have one?
Last Post: rubberrat
Yesterday 01:30 PM
» Replies: 3
» Views: 212

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page