Thread Rating:
  • 5 Vote(s) - 2.4 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oh No!
#1
HI All,
After over a week of trouble free motoring when it was difficult to find fault with my 03 1.9 Multispace,my stomach sank while doing my first weekly fluid checkSad.Opening the coolant reservoir cap I was confronted by thick black oil in the coolant.There doesnt seem to be any water in the oil,and the exhaust is perfectly clear.Ill take it to the garage I bought it from tomorrow,hopefully its just a oil cooler problem.:eek: Very disappointing.
Reply
#2
Sorry to hear that. Just be firm with the garage.
[-] The following 1 user says Thank You to Coco for this post:
  • Les
Reply
#3
What oil cooler? As Coco says, stand your ground with the garage. I hope it isn't anything too serious.
Malc

Stupid computer!
Security system should not fail safe!
Security system should fail dangerous!
[-] The following 1 user says Thank You to crickleymal for this post:
  • Les
Reply
#4
Isent the oil cooler between the oil filter and the block? I assume my engine has one as two water pipes go into the oil filter housing and they gargle the header tank when sqeezed.
Les.
Reply
#5
Think you are right on this one Les.... Not a oil/Air cooler but an oil/Water cooler...
Berlingo Multispace 2.0HDI '54 reg Mediterranean Blue
[-] The following 1 user says Thank You to andy-womble for this post:
  • Les
Reply
#6
Went to see my machanic this morning(well yesterday morning now)and when I told him about the oil in the expansion tank he dismissed it.He said 'Oh that will clear,oil was getting into the water thats why I changed the head and radiator'.He took a rag and wiped the oil off the surface of the coolant.Admittedly it looked a lot worse than it was, only a few mm,s thick.I dont know why he dident tell me to expect it instead of letting me make a fool of myself.Anyway I syphoned the header tank a couple of times myself and put in a litre of fresh coolant and all seems clear now(apart from a few rainbow streaks) even after a trip Moffat and a 75mph return journey via the A74M motorway.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Odd Issues with Rear Door Sensor
Last Post: GerardKeating
Today 12:27 AM
» Replies: 0
» Views: 5
Gearbox Fluid
Last Post: AlanS
Today 12:18 AM
» Replies: 14
» Views: 336
REAR AXCEL
Last Post: ajcommercial
Yesterday 11:57 PM
» Replies: 0
» Views: 11
Fuel Guage wrong
Last Post: ajcommercial
Yesterday 11:46 PM
» Replies: 2
» Views: 95
Longitudinal Roof rails on 2010 model
Last Post: Chrisville
Yesterday 08:42 PM
» Replies: 0
» Views: 31
radio code
Last Post: Tomcat3
Yesterday 07:14 PM
» Replies: 1
» Views: 42
Donation
Last Post: terryd999
Yesterday 06:15 PM
» Replies: 2
» Views: 41
Beeping with no error lights!!!
Last Post: sjparky
Yesterday 05:34 PM
» Replies: 11
» Views: 3761
Good Evening to you all.
Last Post: ron
Yesterday 04:33 PM
» Replies: 7
» Views: 213
New Berlingo Auto Box - Anyone have one?
Last Post: rubberrat
Yesterday 01:30 PM
» Replies: 3
» Views: 214

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page