Thread Rating:
  • 6 Vote(s) - 2.83 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Radio settings
#1
Hi

I have just bought a Berlingo 2003 with no radio, after fitting a new radio (plugged straight in) works great untill ignition key is removed.
When key is removed all setings are lost is this an easy fix???

Reply
#2
Probably find that original radio had one power supply, being off the ignition and carrying a 10 amp fuse. Your new radio may take two power supplies, the main and one which carries a low power supply to maintain memory. Your best bet is to isolate main supply and feed radio from a new fused permanently live supply.
My 106 had same problem as alarm remote was lost and imobiliser had to be unlocked by break switch which also killed memory settings.
Was radio brand new with full installation instructions ?
Hope this sheds some light
Reply
#3
thanks for the advice i will have a look after work if its light enough.
Reply
#4
Loads about this on here. Try a search
Reply
#5
Does the fitted radio have yellow and red wires with metal clips on them?

If so, first thing, they are designed to be swapped for this type of issue, so pull them apart and connect yellow to red instead of red to red.

Mine did the same till I changed those connectors.
[-] The following 1 user says Thank You to tucker for this post:
  • bishbosh26
Reply
#6
(15-03-2012, 11:16 PM)tucker Wrote:  Does the fitted radio have yellow and red wires with metal clips on them?

If so, first thing, they are designed to be swapped for this type of issue, so pull them apart and connect yellow to red instead of red to red.

Mine did the same till I changed those connectors.

i will have a look thanks
Reply
#7
My berlingo has swapped red and yellow wires, but it has one intermediate connector that changes this 2 wires.
Reply
#8
(15-03-2012, 11:16 PM)tucker Wrote:  Does the fitted radio have yellow and red wires with metal clips on them?

If so, first thing, they are designed to be swapped for this type of issue, so pull them apart and connect yellow to red instead of red to red.

Mine did the same till I changed those connectors.

looked today and as you said yellow and red plugs swapped them and great i now have a radio that will noy loose its settings brill

cheers to everybody who has mailed
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Taking along time to heat up/warm the cabin
Last Post: Johny555
Yesterday 11:13 PM
» Replies: 6
» Views: 125
New tablet fitted
Last Post: Washeymag
Yesterday 11:11 PM
» Replies: 0
» Views: 28
1.6hdiTurbo Over Boost OBD code P0234
Last Post: berlingo16hdif
Yesterday 11:00 PM
» Replies: 11
» Views: 14443
Supermarket Diesel
Last Post: Silverberlingo
Yesterday 08:26 PM
» Replies: 6
» Views: 132
2005 Berlingo
Last Post: len glover
Yesterday 07:23 PM
» Replies: 7
» Views: 120
Next gen berlingo multispace
Last Post: wildoat
Yesterday 06:24 PM
» Replies: 10
» Views: 231
clunky gear change
Last Post: Hora
Yesterday 05:23 PM
» Replies: 1
» Views: 51
Tyre Change...old on front new on back
Last Post: ricc
Yesterday 05:15 PM
» Replies: 13
» Views: 267
Mesh Bulkhead
Last Post: Jelevents
Yesterday 03:13 PM
» Replies: 3
» Views: 82
longitudinal roof rails
Last Post: Corker
Yesterday 02:48 PM
» Replies: 1
» Views: 71

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page