Thread Rating:
  • 3 Vote(s) - 1.67 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rear doink...
#1
Hi All

New poster. I have a 2002 Berlingo and have a doink type noise from the rear when going over bumps. I initially thought it was the exhaust swinging and hitting a mount. However ive cable tied the rubbers that tight they hardly move and so have discounted that.
It sounds like a spring type of noise and can also happen when releasing a hard pulled on handbrake.
Also if I apply handbrake whilst going over bumps the noise disappears.
I've read somewhere about the torsion bar,but the wheels are not cambered (pointing in from the top) so have discounted this.

Any help would be gratefully received

Thanks JTV
Reply
#2
Could be the compensator spring? Have a look at this thread http://www.berlingoforum.co.uk/showthrea...ake+spring
Reply
#3
It did it on mine, twas the rear brake compensator spring, bit of grease sorted it.
Somedays you're the pigeon, Somedays you're the statue.
[-] The following 1 user says Thank You to steve valentine for this post:
  • Jonthevron
Reply
#4
Thanks for the replies chaps. Will take off o/s wheel tomorrow and have a look at the spring situation.
Thanks again.

Thanks for the replies chaps. Will take off o/s wheel tomorrow and have a look at the spring situation.
Thanks again.
Reply
#5
Hello Jonthevron welcome to the forum hope you get it sorted
                                     Smile  It's too orangey for crow's It's just for me and my dog  Smile

                                                        Heart Heart Love a lot trust a few  Dodgy
 
                                                        

                                        
[-] The following 2 users say Thank You to Jed Clampit for this post:
  • addo, Jonthevron
Reply
#6
Welcome

DOINK

That's a great word , describes the noise to a Tee


Confusedunny:
[-] The following 1 user says Thank You to brodfather11 for this post:
  • RolyG
Reply
#7
Thanks for the welcome chaps.
AN update for you. I took wheel off and found said spring. It was totally loose. Connected on the r/h side in eye (hole) but where it connects to the plate type thing it had pushed through and wasn't connected at all. The pivot type areas on this plate were solid. I sprayed with plenty of WD40 and its loosened it. Despite taking the spare wheel out,the spring is a pig to get at. I managed to get the spring closer to its correct position but not sure its totally secure. It does have tension now mind and the plate finally moves.

Forgive me for some terrible wording and description of parts. Hopefully this has fixed the problem....for now anyway

Thanks again JTV
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
600lx or 800lx
Last Post: dumdum
Yesterday 11:12 PM
» Replies: 1
» Views: 34
Next gen berlingo multispace
Last Post: churmy
Yesterday 10:30 PM
» Replies: 0
» Views: 35
Advise please on known problem tyre scrubbing
Last Post: shncoe1
Yesterday 10:12 PM
» Replies: 19
» Views: 1530
Is anyone buying a new car AFTER April 2017?
Last Post: Jed Clampit
Yesterday 09:25 PM
» Replies: 10
» Views: 186
Another seat belt question
Last Post: berreke
Yesterday 09:02 PM
» Replies: 1
» Views: 36
hi all
Last Post: Jed Clampit
Yesterday 08:39 PM
» Replies: 2
» Views: 47
Tyre Change...old on front new on back
Last Post: RocketVANman
Yesterday 08:26 PM
» Replies: 12
» Views: 197
New Berlingo Auto Box - Anyone have one?
Last Post: doofer
Yesterday 08:10 PM
» Replies: 8
» Views: 336
Newbie
Last Post: j.ted
Yesterday 08:03 PM
» Replies: 6
» Views: 104
Fuel rail pipe replacement
Last Post: Peter Palmer
Yesterday 04:50 PM
» Replies: 3
» Views: 91

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page