Thread Rating:
  • 13 Vote(s) - 3.77 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Temperature gauge low then high, flashes "STOP"
#1
Hi,
I've had my Multispace for a few months now, its three years old with 20k on the clock. Shortly after the three month warranty expired ( Sad ), the temperature gauge dropped to zero, then rose rapidly to the top, beeped, flashed "STOP" and then after a minute or so dropped back to the normal 85'C. It happens much too quickly to be a real change, it must just be the sensor or some kind of computer bug. It is happening more frequently now, maybe every hundred miles or so. Anyone seen this before? I guess the connection to the temperature sensor is most likely, but I don't even know where it is!

Cheers,

Mark
Reply
#2
Mine does it all the time, it's the sensor, I bought one but it was the wrong one, so I've just left it!

It's only a ten minute job to change.
Somedays you're the pigeon, Somedays you're the statue.
Reply
#3
Eventually I got around to having a look under the bonnet. The temperature sensor is a green widget at the RH end of the engine opposite a water pipe. I found that the connector was loose, put it back together with a cable tie to hold it securely and it hasn't happened since!
[-] The following 1 user says Thank You to tandem for this post:
  • ron
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Fuel Guage wrong
Last Post: Solent
Today 07:36 AM
» Replies: 4
» Views: 105
REAR AXCEL
Last Post: polar
Today 06:12 AM
» Replies: 1
» Views: 22
Odd Issues with Rear Door Sensor
Last Post: GerardKeating
Today 12:27 AM
» Replies: 0
» Views: 16
Gearbox Fluid
Last Post: AlanS
Today 12:18 AM
» Replies: 14
» Views: 347
Longitudinal Roof rails on 2010 model
Last Post: Chrisville
Yesterday 08:42 PM
» Replies: 0
» Views: 36
radio code
Last Post: Tomcat3
Yesterday 07:14 PM
» Replies: 1
» Views: 45
Donation
Last Post: terryd999
Yesterday 06:15 PM
» Replies: 2
» Views: 48
Beeping with no error lights!!!
Last Post: sjparky
Yesterday 05:34 PM
» Replies: 11
» Views: 3770
Good Evening to you all.
Last Post: ron
Yesterday 04:33 PM
» Replies: 7
» Views: 214
New Berlingo Auto Box - Anyone have one?
Last Post: rubberrat
Yesterday 01:30 PM
» Replies: 3
» Views: 217

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page