Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Tires & Wheels] 17 inch alloys balancing problem
#1
Hi, has anyone had any problems with wheel balancing on B9 models with after market alloys?
I have fitted 17 inch alloys with new tyres but the tyre depot don't seem to be able to balance them correctly, I have been back 4 times and each time I get on the motorway I get vibration at 65-70 mph. I never had this problem with factory fitted 15 inch steel wheels.
Any comments most welcome.
Reply
#2
The first thing to look at is the tyre's it's very unlikely to be the Alloy wheels did you have the tyre fitted at the tyre depot. Try swapping the wheel's around . One thing with your new Alloy's did you get spigot rings that fit on the hub to fill the gap from the centre of the wheel and the hub ??
                                     Smile  It's too orangey for crow's It's just for me and my dog  Smile

                                                        Heart Heart Love a lot trust a few  Dodgy
 
                                                        

                                        
Reply
#3
Hi jed thanks for your reply, I bought all 4 new tyres and they were fitted and balanced by the same garage, I also bought new wheel bolts to go with the new set up, but I have not fitted any spigot rings as was told the new alloys would fit directly onto the hub, I will check this morning to see if their is any gap. If there is a gap is it obvious ?


Sent from my iPad using Tapatalk
Reply
#4
do you have a locking wheel stud fitted? If you do when they balance they need to account for this - but they should know this.

the locking wheel stud will be heavier than a non locking stud so can put them out of balance one fitted.
Reply
#5
Morning when I bought the new bolts all 16 are locking, it's just now getting to a annoying stage having been back 4 times and still not sorted, what baffles me is that they balance the wheels up, I then drive onto motorway only to find the vibration still apparent, but when I go back to garage the wheels are out of balance, their machine has been calibrated and goes down to 5 gram weights.


Sent from my iPad using Tapatalk
Reply
#6
We had this with a Corsa and it did need spigot rings. Jack it up and take the wheel nuts off and rest the wheel on the brake drum/disc centre and you should feel any play. Other option is to get them balanced somewhere else.
So where does this bit go then ?
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
REAR AXCEL
Last Post: ajcommercial
Today 09:36 PM
» Replies: 3
» Views: 70
Odd Issues with Rear Door Sensor
Last Post: dumdum
Today 09:25 PM
» Replies: 1
» Views: 50
display fading (MFD B, not bulb related)
Last Post: sks01773
Today 07:50 PM
» Replies: 42
» Views: 6120
Are Mud Flaps the Answer ?
Last Post: iscom
Today 07:10 PM
» Replies: 4
» Views: 177
Head Light Bulbs
Last Post: dargoion
Today 05:52 PM
» Replies: 33
» Views: 1001
radio code
Last Post: Tomcat3
Today 02:32 PM
» Replies: 3
» Views: 85
Sop the seatbelt buckle sitting soo low?/aux ste...
Last Post: Trevor
Today 02:13 PM
» Replies: 2
» Views: 50
Removing the rear roof storage bin (mk3 modutop)
Last Post: iscom
Today 01:31 PM
» Replies: 15
» Views: 6746
New Berlingo Auto Box - Anyone have one?
Last Post: doofer
Today 12:13 PM
» Replies: 4
» Views: 251
Help needed have immobiliser fault and fan probl...
Last Post: brajomobil
Today 12:07 PM
» Replies: 1
» Views: 66

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page