Thread Rating:
  • 2 Vote(s) - 2.5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Windscreen Pump
#1
This is my first real post as I have managed to fix things from looking through previous threads.

My windscreen washer pump does not work, I removed it and tried power straight to the terminals with success. The pump works! Smile

This means there is a problem before the pump Sad and I have no idea where to start, can any point me in the right direction.
Reply
#2
First place to look is in the handbook for the fuse that covers the washers. See if it covers anything else and if so is that working. That'll give you a guide. If fuse ok then trace wiring back to switch and check the switch itself.
Hth
Griff
Landmark
Ex 1.4 Berlingo Multispace
Reply
#3
More than likely the stalk like landmark says
Reply
#4
The wipers still work, is that still the stalk?
Reply
#5
Yes it's still possible as there's different swithes for the different functions.

Are there 'just' a pump on the tank, or is there a second device there, too?
(An electrically operated valve, used to switch the output from the front to the rear)
Reply
#6
No just the one pump, has the two wires coming in the top and one pipe coming out straight to the windscreen. There are no rear wipers.

I will look at the stalk tomorrow after work.

Cheers for the help Smile
Reply
#7
hi cookie,,, more than likely its the relay switch,, its built in to the bsi unit and cant be removed from most mk1 models(hope i'm wrong). i had same problem.. i fixed it by putting in a seperate switch on the dash to work the pump,,, i'm 100% certain that in my case it was the relay,.. you should test the wires at the pump with a bulb if you havent a multimeter.
Reply
#8
No luck so far so was thinking I might have to add a switch to operate the pump. Cheers for the help guys
Reply
#9
I have the same problem, going to take it apart this afternoon.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Removing the rear roof storage bin (mk3 modutop)
Last Post: iscom
Today 01:31 PM
» Replies: 15
» Views: 6728
display fading (MFD B, not bulb related)
Last Post: saskak
Today 01:02 PM
» Replies: 41
» Views: 6090
Sop the seatbelt buckle sitting soo low?/aux ste...
Last Post: Hora
Today 12:42 PM
» Replies: 0
» Views: 13
New Berlingo Auto Box - Anyone have one?
Last Post: doofer
Today 12:13 PM
» Replies: 4
» Views: 237
Help needed have immobiliser fault and fan probl...
Last Post: brajomobil
Today 12:07 PM
» Replies: 1
» Views: 53
Rear light bulb holders - keeps dropping bulb.
Last Post: Top drive
Today 12:01 PM
» Replies: 7
» Views: 289
What website to pass time over a winters evening...
Last Post: VanFanDan1984
Today 11:57 AM
» Replies: 1
» Views: 243
Good Evening to you all.
Last Post: VanFanDan1984
Today 11:57 AM
» Replies: 8
» Views: 229
radio code
Last Post: my mucker
Today 11:51 AM
» Replies: 2
» Views: 64
REAR AXCEL
Last Post: Top drive
Today 10:45 AM
» Replies: 2
» Views: 49

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page