Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
front strut problem
#1
Hi allSmile

I have a litle problem when I assemble the front strut on my 05 berlingo 2.0 Hdi.

I have replaced the shock absorber, spring, top spring mount and bearing due to heavy steering and a broken spring (MOT failures)

My problem is that when releasing the spring clamps, the dustshield rubs into the bearing,  putting on weight  only makes it worse. (absorber isn't staying in the middle of the bearing)

Have anyone experienced this before? and is it normal,  have I assembled anything wrong, or is my top mounts shot?

Thank you

Sven
Reply
#2
solved...


new spring had paintmarks on the opposite side than the old ones and everything lined up much better  when turning the spring upside downSmile
Reply
#3
That's good you got it sorted a pain when things like that doesn't go to plan, for future fitting for others did the new spring come with a arrow painted so show what way up it should be fitted?
Reply
#4
No, and both ends look quite similar, but with one of the ends curving a little different at one end... They were colourmarked, but that didnt match the old ones...
Reply
#5
Nice to see you got it sorted  Smile
                                     Smile  It's too orangey for crow's It's just for me and my dog  Smile

                                                        Heart Heart Love a lot trust a few  Dodgy
 
                                                        

                                        
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Odd Issues with Rear Door Sensor
Last Post: GerardKeating
Today 12:27 AM
» Replies: 0
» Views: 3
Gearbox Fluid
Last Post: AlanS
Today 12:18 AM
» Replies: 14
» Views: 331
REAR AXCEL
Last Post: ajcommercial
Yesterday 11:57 PM
» Replies: 0
» Views: 6
Fuel Guage wrong
Last Post: ajcommercial
Yesterday 11:46 PM
» Replies: 2
» Views: 94
Longitudinal Roof rails on 2010 model
Last Post: Chrisville
Yesterday 08:42 PM
» Replies: 0
» Views: 26
radio code
Last Post: Tomcat3
Yesterday 07:14 PM
» Replies: 1
» Views: 40
Donation
Last Post: terryd999
Yesterday 06:15 PM
» Replies: 2
» Views: 39
Beeping with no error lights!!!
Last Post: sjparky
Yesterday 05:34 PM
» Replies: 11
» Views: 3760
Good Evening to you all.
Last Post: ron
Yesterday 04:33 PM
» Replies: 7
» Views: 208
New Berlingo Auto Box - Anyone have one?
Last Post: rubberrat
Yesterday 01:30 PM
» Replies: 3
» Views: 209

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page