Thread Rating:
  • 17 Vote(s) - 1.82 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
fuel pressure sensor melted!!
#1
I have a 57 1.6HDi van. the egr valve base dropped out and the exhaust gas melted the end of the fuel prssure sensor and plug.
I have put in another fuel pressure sensor, soldered a new plug on and fitted another egr valve but it wont start. it is in moda eco will this stop it running? does the ecu need to be cleared?
Reply
#2
no one got any ideas? its just turning over.
Are all HDI fuel pressure sensors the same?
Reply
#3
The eco mode just shuts accesories down after 15 mins to prevent a flat battery.
I can't help re the egr but someone will come on & put you right.
Strawberry flavoured windows  Dodgy
Reply
#4
Engine code Part No

DV6ETEDM (75) 1920TK
DV6ATED4 (92) 1920GW
DV6DTEDM (92) 1920TK

I don't know what the differences, either physical or in operation, are between these.
Reply
#5
thanks any other answers? anyone got a lexia nearby in wiltshire?
Reply
#6
Hi, if the plug has shorted out or to earth with it melting it's probably blown a fuse. Check all engine bay & BSI fuses.
Do a BSI shut down before you do this then do a proper start up after.
If you can PM me your Vin No. I'll check the right part for you and have a read of your drawings for your van. :thumbsup:
2006 2.0hdi 600 with bench seat.  Cool
Reply
#7
(04-05-2012, 08:57 AM)crazylegs Wrote:  thanks any other answers? anyone got a lexia nearby in wiltshire?

Follow this link : http://www.frenchcarforum.co.uk/forum/vi...19&t=29178

Member "Top Donkey" is somewhere near you,you`ll have to sign up then you should be able to PM him.
2003 Citroën Berlingo 2.0HDi Multispace Desire
Reply
#8
bought a diagbox from easydiagnostics and am going to run the tests today so will update you all later. Jim at easydiagnostics was 100% brilliant. We had some problems loading it due to my computer. Jim spent hours working remotely to sort it out he was fantastic. I would recommend anyone thinking of getting some diagnostic equipment to go to him. it was a few quid more but it arrived next day and the aftersales service more than made up for that 100 times over. cant fault it in any way. just hope it can identify the problem.
so anyone in wiltshire or near to SN9 that needs a test i'm the man to contact.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Help needed have immobiliser fault and fan probl...
Last Post: Dennyboy
Today 01:02 PM
» Replies: 0
» Views: 6
BerlingoForum.co.uk moving over to BerlingoForum...
Last Post: Andre
Today 11:23 AM
» Replies: 2
» Views: 198
Lucas mechanic fuel pump - disassembly and timin...
Last Post: yanivh
Today 11:01 AM
» Replies: 0
» Views: 26
Head Light Bulbs
Last Post: Tree
Today 08:38 AM
» Replies: 32
» Views: 900
EGR solenoid
Last Post: silver-slug
Today 08:31 AM
» Replies: 19
» Views: 1426
ABS Modul
Last Post: brajomobil
Today 08:07 AM
» Replies: 2
» Views: 106
Speedo/milometer fault
Last Post: Gixxerguyk8
Today 12:28 AM
» Replies: 15
» Views: 1456
Which wheel nuts?
Last Post: Stu999
Yesterday 11:50 PM
» Replies: 0
» Views: 54
VAN SECURITY
Last Post: ricc
Yesterday 08:29 PM
» Replies: 5
» Views: 177
Clanking Brake Pedal Solved At Last!
Last Post: rickandbev16
Yesterday 06:53 PM
» Replies: 17
» Views: 3446

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page