Thread Rating:
  • 6 Vote(s) - 2.5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
not starting please help
#1
Hi

i have a berlingo 2004 multispace desire diesel

after getting home parked car then got in it next morning,car was turning over fine but not starting,when trying to start headlights come on.after a bit of searching found that fuse f4 20 amp had blown the one in fusebox inside the car on drivers side.tried another one but it blew straight away.at the moment lights dont work,indicators,wipers horn and washers car will turn over but not start,have`nt replaced the fuse yet,.
Anyone know what the fuse does f4 20amp
Thanks Darren
Reply
#2
on mine F4 20A Radio. Instrument panel, screen, COM2OOO hope fully just the radio Is it the factory fitted one ?

Fuse Amperage Functions protected
F i 15A Rear wipers (hinged doors), 12V sockets (modutop)
F4 20A Radio. Instrument panel, screen, COM2OOO
F5 15A
F6 10A Diagnostac socket
F7 15A Atarm - Rain / sunlight sensor
F9 30A Heated seals- modutop blower
F19 40A Heated rear screen, heated rear view mirrors
F11 15A
F12 30A Sun roof, electric windows
F14 10A COM2OOO VAN network
F15 15A VAN network for instrument panel, radio, displays
Fl6 30A Electric locks
F20 10A Rear RH stoplamp
F21 15A Rear LH stoplamp
F22 20A Cigar lighter, 12V socker, electric rear view mirrors,
interior lamp, map reading lamp
regards Jamie
Reply
#3
HI
thanks for the help radio is`nt factory fitted one,it`s one i fitted about a year ago,but since this happened it only lights up and nothing else,if i disconnect it do you think it`s the problem
thank`s Darren
Reply
#4
That would be the first thing I would try Darren
[-] The following 1 user says Thank You to jimbo for this post:
  • ddarren
Reply
#5
hi
thank`s again will give it a try first thing tommorow and let you know
thanks
Reply
#6
hi
that was the problem,fixed now can`t believe it was the stereo stopping the car from starting,would have been there all day if you had`nt helped, thanks again awesome forum

Thank`s Darren
Reply
#7
That's good Darren no problem
Reply
#8
Hi Darren,

When you fitted the stereo, did you have the BSI reprogrammed to tell it that the factory fit stereo was no longer there ??

If not then the BSI could still be expecting to receive information from the factory fit stereo, leading to strange behaviour from other electrical items...
53 plate 1.9d Multispace Forte

Upgraded t'wireless and front speakers, loads more planned but not much action.. Wink
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
REAR AXCEL
Last Post: V6BOY
Today 09:54 AM
» Replies: 6
» Views: 148
Is anyone buying a new car AFTER April 2017?
Last Post: doofer
Today 09:42 AM
» Replies: 4
» Views: 81
Tyre Change...old on front new on back
Last Post: Opensauce
Today 09:34 AM
» Replies: 7
» Views: 93
Insurance cost
Last Post: Opensauce
Today 09:33 AM
» Replies: 1
» Views: 46
Finally a B9 Haynes Manual
Last Post: Satellitemark
Today 09:17 AM
» Replies: 35
» Views: 2267
Newbie
Last Post: Jed Clampit
Today 12:23 AM
» Replies: 3
» Views: 59
Fuel rail pipe replacement
Last Post: Peter Palmer
Yesterday 08:19 PM
» Replies: 2
» Views: 55
Berlingo B9 2008 Just Testing The Water
Last Post: nickyboy4
Yesterday 06:34 PM
» Replies: 0
» Views: 40
Starting issues
Last Post: technique1966
Yesterday 06:00 PM
» Replies: 0
» Views: 39
Are Mud Flaps the Answer ?
Last Post: Top drive
Yesterday 04:02 PM
» Replies: 11
» Views: 325

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page