Thread Rating:
  • 8 Vote(s) - 2.75 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
smoking van
#1
h,i got an 02 berlingo van 1.9d starts fine ,all heater plugs ok , runs perfect for first 20 seconds after starting from cold then smokes like no tomorrow, whitish blue ,take it for a drive smoke clears as it warms ,then returns when ticking over, any body got any ideas......Nigel
Reply
#2
Have you tried priming the fuel system using priming bulb? Draining any water from the fuel filter housing and changing fuel filter?

This is the cheapest/ easiest 1st port of call.. could be EGR, injector, fuel pump etc...

How many miles has your van done?
What rpm is the van ticking over at?
Adam..2003..1.9D..LX..Silver Crew Cab Van.....
If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Are Mud Flaps the Answer ?
Last Post: iscom
Today 01:25 PM
» Replies: 12
» Views: 338
Is anyone buying a new car AFTER April 2017?
Last Post: Opensauce
Today 12:41 PM
» Replies: 6
» Views: 118
Starting issues
Last Post: brajomobil
Today 11:56 AM
» Replies: 1
» Views: 49
2005 Berlingo
Last Post: Andre
Today 11:27 AM
» Replies: 2
» Views: 26
Tyre Change...old on front new on back
Last Post: terryd999
Today 11:03 AM
» Replies: 10
» Views: 120
Newbie
Last Post: Andre
Today 11:03 AM
» Replies: 5
» Views: 78
Insurance cost
Last Post: geoff
Today 10:33 AM
» Replies: 2
» Views: 75
Slow starter (diesel)
Last Post: geoff
Today 10:28 AM
» Replies: 12
» Views: 290
REAR AXCEL
Last Post: V6BOY
Today 09:54 AM
» Replies: 6
» Views: 158
Finally a B9 Haynes Manual
Last Post: Satellitemark
Today 09:17 AM
» Replies: 35
» Views: 2291

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page