Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Berlingo won't crank over just clicks when key is turned
#1
Berlingo 1.6 hdi some times won't start or even crank over. It's only happens a few times but it's been worse lately. I get in my van turn the key and all you here is a click sound. I can some times just disconnect the battery and re attach it and all is fine it turns over like it should .Has any one any idea what's going on ??  I left work yesterday and it did the same thing but the battery had died so I had to jump start off another car. all was fine after about 10 miles the ABS light came on I parked up and turned of the engine to see if the light would go off it did , It then Wouldn't  start just made a clicking noise had to get a jump start again. The ABS light then disappeared and I drove it home another 15 miles all fine. Parked up and after my tea I went out every hour and this morning and it's started first time every time off the key . Any ideas advise please thanks guys I'm by no way a mechanic
Reply
#2
I Kevin welcome to the forum
How old is the battery you need to get it checked first then check its being charged by the alternator. Check engine to body earth points and cables from battery to chassis and positive cables down to the starter motor. Then if you still having problems look at the starter motor.
Are we there yet????? Huh
Ex 1.6hdi van now 3 seater 1.4 multispace
[-] The following 1 user says Thank You to Tomcat3 for this post:
  • ron
Reply
#3
(13-10-2015, 01:20 PM)Tomcat3 Wrote:  I Kevin welcome to the forum
How old is the battery you need to get it checked first  then check its being charged by the alternator. Check engine to body earth points and cables from battery to chassis and positive cables down to the starter motor. Then if you still having problems look at the starter motor.

Agree with it. The similar problem can appear when brushes of the motor are worn.
[-] The following 1 user says Thank You to pk7478 for this post:
  • ron
Reply
#4
We had the same problem on our 1.6 petrol and it turned out to be the starter motor.
Reply
#5
Yes I checked the battery and it wasn't holding its charge... Have a new one now and all seem to be fine thanks so much


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply
#6
Nice one Kevin an easy fix.
Are we there yet????? Huh
Ex 1.6hdi van now 3 seater 1.4 multispace
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
B9 - key fob/ignition/starting problem?
Last Post: Zion
Today 11:22 PM
» Replies: 15
» Views: 260
DAB Signal
Last Post: Brixmis7
Today 09:26 PM
» Replies: 3
» Views: 96
New Firmware update for 2020 Berlingo Van!
Last Post: boop
Today 08:40 PM
» Replies: 6
» Views: 215
G Suite FREE
Last Post: geoff
Today 07:55 PM
» Replies: 1
» Views: 103
Hello and Good Morning!
Last Post: smiddlewood
Today 07:08 PM
» Replies: 2
» Views: 414
Coil over clarity for 2015 van
Last Post: Zion
Today 01:37 PM
» Replies: 54
» Views: 6666
308cc 180 swap
Last Post: martybelfasthdi
Today 07:16 AM
» Replies: 3
» Views: 339
Aftermarket Reverse Camera
Last Post: simonradford
Today 06:21 AM
» Replies: 0
» Views: 166
Captive wishbone nut issue
Last Post: GraemeT
Today 06:18 AM
» Replies: 2
» Views: 535
"Mod City" B9 work van
Last Post: Adam RS
Today 06:13 AM
» Replies: 12
» Views: 721

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page