Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Engine] Anti Pollution Faulty - Injector 1
#1
Sad 
Hi all,

While driving around xmas, my 2009 Berlingo 1.6HDi cut out a number of times with the engine management light coming on and the 'Anti Pollution faulty' message coming up on the screen. After a while it went off and the van drove perfectly until last Friday when it came back on and the whole 40 mile drive from my gfs house the van was in limp mode, losing power on hills, not going above 2,500rpm and basically driving (and sounding) like a dog.

First I brought it to a local mechanic who put it on his diagnostic machine and it came back saying Fault with Injector 1 (didn't get a fault code). He tried turning off the fault but kept shooting straight back up.

So I brought it to my mechanic friend who sold me the van and who told me had put 2 new injectors in it 6 months ago. He had them tested and they are all perfect. Checked the wiring also and that's all fine.

So is there any other way a fault reader could show up an injector issue but the injector itself not be at fault?

Is there anything else I could have checked? At the moment he is cleaning out the fuel tank, putting some fuel in and trying that out.

Thanks in advance!
Reply
#2
Could well be the out put from the Ecu. We have experienced a few cars , where water has got into the Ecu plug and caused the misfire . No1 cylinder on the Berlingo , in fact any PSA car is at the gearbox end, just I case you didn't know.
Reply
#3
When mine had those symptoms it was failed erg valve. Probably most cost effective way to sort it is take it to Citroen garage to diagnose with Lexia.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Recommend Socket Set
Last Post: evdama
Today 10:40 AM
» Replies: 6
» Views: 797
Indicator keeps blinking
Last Post: evdama
Today 10:37 AM
» Replies: 1
» Views: 154
Berlingo 1.6 hdi bad knocking/tapping
Last Post: polar
Today 10:28 AM
» Replies: 6
» Views: 219
Old member returning
Last Post: ffrenchie
Today 06:56 AM
» Replies: 2
» Views: 184
Wiring Diagram Berlingo M59
Last Post: Zion
Today 05:25 AM
» Replies: 1
» Views: 177
Cranks won't start no smoke
Last Post: Zweli
Yesterday 07:02 PM
» Replies: 2
» Views: 419
Corrosion on a B9?
Last Post: V6BOY
Yesterday 04:22 PM
» Replies: 7
» Views: 550
boot/trunk light not working
Last Post: densortefane
Yesterday 02:57 PM
» Replies: 1
» Views: 247
Stereo/CD up-grade?
Last Post: Sumo278
Yesterday 01:28 PM
» Replies: 2
» Views: 707
Coolant leak from back of engine
Last Post: Gadgetman
Yesterday 01:18 PM
» Replies: 10
» Views: 1478

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page