Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Berlingo 2014 cooling fan help( question???)
#1
hi there, new to forum but help needed please. Been reading through posts but can't find answer needed.
Got Berlingo 2014 1.6 Hdi WITH A/C- bought as salvage with front damage ( not heavy)
All parts replaced BUT:
When key on ignition with engine on - cooling fan goes on straight from first moment engine on
Temperature gauge looks ok and slowly gets temperature built up
Inside cabin temperature getting hot so I don't think there is air lock
When engine switch off- cooling fan stays on for about 5min and then goes off( thats when engine temperature on gauge shows around 60-70 c
Also can smell a bit of extra temperature/overheated smell coming from around engine when it works a bit (temperature gauge shows 70c)
There is no gas on aircon system been put in so far
Also got yellow triangle shown on the clock with no faulty codes (checked with autel basic scanner)
Please help with suggestions as so far thinking of cooling sensor replacement -green one on thermostat body
IS IT NORMAL FOR COOLING FAN TO GO ON FROM FIRST TIME WHEN ENGINE RUNNUNG (when its cold) also its not matter when A/C on or off- fan stays constantly on.
Many thanks Guys in advance
Reply
#2
Sticking cooling fan relay

Sent from my SM-N9007 using Tapatalk
Reply
#3
You do have a fault there mate but you are just guessing without getting a diag done.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Recommend Socket Set
Last Post: evdama
Today 10:40 AM
» Replies: 6
» Views: 797
Indicator keeps blinking
Last Post: evdama
Today 10:37 AM
» Replies: 1
» Views: 154
Berlingo 1.6 hdi bad knocking/tapping
Last Post: polar
Today 10:28 AM
» Replies: 6
» Views: 219
Old member returning
Last Post: ffrenchie
Today 06:56 AM
» Replies: 2
» Views: 184
Wiring Diagram Berlingo M59
Last Post: Zion
Today 05:25 AM
» Replies: 1
» Views: 177
Cranks won't start no smoke
Last Post: Zweli
Yesterday 07:02 PM
» Replies: 2
» Views: 419
Corrosion on a B9?
Last Post: V6BOY
Yesterday 04:22 PM
» Replies: 7
» Views: 550
boot/trunk light not working
Last Post: densortefane
Yesterday 02:57 PM
» Replies: 1
» Views: 247
Stereo/CD up-grade?
Last Post: Sumo278
Yesterday 01:28 PM
» Replies: 2
» Views: 707
Coolant leak from back of engine
Last Post: Gadgetman
Yesterday 01:18 PM
» Replies: 10
» Views: 1478

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page