Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
engine fault
#1
I have a 2011 berlingo 1.6 diesel van, on my way to work this morning it died on me, i left it for 5 mins and it started again but there was a engine fault warning sign flashing on the dash screen, i made it to my job but later on when out in it again it died,started, drove a short distance, died, started and so on till i made it home.any ideas folks
Reply
#2
(16-02-2016, 04:21 PM)mikeydanny1 Wrote:  I have a 2011 berlingo 1.6 diesel van, on my way to work this morning it died on me, i left it for 5 mins and it started again but there was a engine fault warning sign flashing on the dash screen, i made it to my job but later on when out in it again it died,started, drove a short distance, died, started and so on till i made it home.any ideas folks

You need to get the codes read on Diagbox/Lexia, with live data readings and post the findings on here. There is a map on here http://www.berlingoforum.co.uk/thread-1601.html
locating users of diagnostic software. If you make your location a bit more specific someone might pick it up in the post.
if there is no-one local on here, I am also on the Peugeot forum - same software. Plenty of users on there with the software who should be able to help you.
Malcolm.
2001 1.9D Multispace.
Diagbox diagnostics in Northumberland.
Reply
#3
Thanks Malcolm , I'm in the north east of Scotland in aberdeen
Reply
#4
(16-02-2016, 07:19 PM)mikeydanny1 Wrote:  Thanks Malcolm , I'm in the north east of Scotland in aberdeen

There are only three on the Peugeot forum covering Scotland. One in Falkirk, Dunfermline and Fife. Do you want to contact them and see if any cover Aberdeen.
Malcolm.
2001 1.9D Multispace.
Diagbox diagnostics in Northumberland.
Reply
#5
(16-02-2016, 08:45 PM)malgpz900 Wrote:  
(16-02-2016, 07:19 PM)mikeydanny1 Wrote:  Thanks Malcolm , I'm in the north east of Scotland in aberdeen

There are only three on the Peugeot forum covering Scotland. One in Falkirk, Dunfermline and Fife.  Do you want to contact them and see if any cover Aberdeen.
Malcolm.

Thanks Malcolm but these guys are a good hour and a half drive from mine. I have it booked into the local garage on Friday and they are going to put it on there diagnostic machine to hopefully find the fault. Just thought I would enquirer as to anyone else on here had the same problem. I will post the results from Friday if they can find something. Thanks for your help. Mark
Reply
#6
seems to me like a fuel problem , filter possibly.   As said before a code reader should give you a clue.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Greetings from an old new new boy
Last Post: tonyt
Today 02:52 PM
» Replies: 0
» Views: 8
1.6 hdi lumpy cold start
Last Post: jj9
Today 01:56 PM
» Replies: 39
» Views: 4391
Grizz' Prozac for the Soul - Berlingo Multispace
Last Post: Grizz
Today 08:52 AM
» Replies: 343
» Views: 43096
Bypass heater matrix?
Last Post: Normg002
Yesterday 08:36 PM
» Replies: 0
» Views: 189
Service light and other strange things happen
Last Post: Zion
Yesterday 07:28 PM
» Replies: 1
» Views: 419
Gearbox replacement
Last Post: Zion
Yesterday 07:17 PM
» Replies: 1
» Views: 337
ENGINE WONT START WHEN HOT
Last Post: geoff
Yesterday 03:51 PM
» Replies: 3
» Views: 408
Multispace xtr rear door moulding trim need
Last Post: gazthelad
Yesterday 11:37 AM
» Replies: 1
» Views: 205
Replacement Seat Back Trays?
Last Post: Gravity
Yesterday 06:14 AM
» Replies: 1
» Views: 332
Hello! Shwmae!
Last Post: 3rensho
Yesterday 05:51 AM
» Replies: 2
» Views: 264

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page