Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Electrical Issue (Partner)
#1
Hi,

I have a 2003 1.9 Partner and recently the battery light has started to come on whilst driving (not all the time tho), sometimes it just turns off again but it always turns off when the engine is restarted.

I have checked the voltage whilst idling/revving and all appears ok which leads me to believe the alternator is fine. The van has never had an issue starting tho.

There is a single small wire which goes onto the alternator (guessing for the sensor) and this seemed pretty corroded so replaced the connector but this doesn't seem to have made any difference.

There are a couple of other issues but I not sure if they are related or not, the horn only works with the ignition off and when the battery light comes on the stereo (aftermarket) switches off.

The rest of the electrics appear fine tho!

If anyone has any ideas I would be grateful.
Reply
#2
Hi burtross your horn issue is probably the earth on the steering wheel under the airbag. Ive had to do both of my berlingos to sort it. There is a thread on here with pictures to show you how to do it have a search. Here you go http://www.berlingoforum.co.uk/thread-36...l#pid26651 have a look at post 12. Thanks to Geoff for the post. As for the other faults start with the basics check battery is good and good connections, same with alternator check contacts/wiring and output. You should be getting about 14 volts when engine running Check earth leads from battery and engine to chassis.
Are we there yet????? Huh
Ex 1.6hdi van now 3 seater 1.4 multispace
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Can i get away with 205/70r15
Last Post: bhcalcutta2
Yesterday 11:05 PM
» Replies: 5
» Views: 830
Titsup
Last Post: Martinez
Yesterday 07:05 PM
» Replies: 10
» Views: 1044
Hello new member and warning light issues.
Last Post: Jamespworth
Yesterday 06:42 PM
» Replies: 2
» Views: 101
Berlingo 2.0Hdi 2003 multi wont rev past 2000RPM
Last Post: peterbol
Yesterday 06:01 PM
» Replies: 2
» Views: 222
starter motor issues
Last Post: mrnorth
Yesterday 04:49 PM
» Replies: 6
» Views: 186
Steel wheels wanted
Last Post: bhcalcutta2
Yesterday 12:05 AM
» Replies: 1
» Views: 266
Can’t find where to plug fault code reader in
Last Post: Martinez
18-04-2019 07:15 PM
» Replies: 2
» Views: 281
Juddering when pulling away
Last Post: magoo
18-04-2019 05:17 PM
» Replies: 2
» Views: 455
tyre wear
Last Post: my mucker
18-04-2019 02:49 PM
» Replies: 4
» Views: 577
4x 15" Alloys with tyres
Last Post: Guanajuato
18-04-2019 12:46 PM
» Replies: 3
» Views: 235

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page