Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1.6 16v fuel pump relay location?
#1
Hi , my berlingo just did not start in the morning , i was trying to find the fuel pump relay because i can not find it.
Reply
#2
Well it could be many things, can you describe what sounds its making when you try to start it? If you are really pointed in the fuel delivery direction then possibly fuel pump. They are common to fail and easy to replace.
Take exhaust and handbrake cables out
http://i.imgur.com/hYDXmsp.jpg
Drain the fuel the lazy way
http://i.imgur.com/o8HiivA.jpg
Now release the plastic light weight tank without worries, just hold it with your hands. Make sure all connectors are off and the filling neck is unscrewed from the top too. Voila
http://i.imgur.com/0vSwJCw.jpg
Jet wash the tank inside and outside. Use brush to scrub like mad inside to remove the dirt that has gathered over the years. Keeps clogging the fuel filter in the future.
http://i.imgur.com/MNYKRWQ.jpg
http://i.imgur.com/eb4kwDt.jpg
Throw away the old french mareli fuel pump and go make china great again (half price) http://www.ebay.co.uk/itm/391267855629?_...EBIDX%3AIT
http://i.imgur.com/pd9en04.jpg


tips: don't force any connections out with screw drivers etc, they are all press (like a button) and pull style.
Part number is 1525H8 http://i.imgur.com/XG4c6qA.png
Reply
#3
If it's a com2000 variety ie a later lingo from say 02-09 then the fuel pump relay is built into the psf1 (passenger side fuse box aka the big board with twenty odd fuses behind the passenger side headlight) under the bonnet and isn't swappable by itself, it's a replace the lot job as its soldered in and potted, however I will add that I have only ever had wiring faults and power supply faults cause none running issues, never touch wood had a none runner due to a psf1

If it's an early one it'll be part of the double relay second stage which only kicks in on cranking and is negatively triggered from the engine ecu

Chances are you you have a broken wire or power supply/earth fault somewhere...
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Recommend Socket Set
Last Post: evdama
Today 10:40 AM
» Replies: 6
» Views: 797
Indicator keeps blinking
Last Post: evdama
Today 10:37 AM
» Replies: 1
» Views: 154
Berlingo 1.6 hdi bad knocking/tapping
Last Post: polar
Today 10:28 AM
» Replies: 6
» Views: 219
Old member returning
Last Post: ffrenchie
Today 06:56 AM
» Replies: 2
» Views: 184
Wiring Diagram Berlingo M59
Last Post: Zion
Today 05:25 AM
» Replies: 1
» Views: 177
Cranks won't start no smoke
Last Post: Zweli
Yesterday 07:02 PM
» Replies: 2
» Views: 419
Corrosion on a B9?
Last Post: V6BOY
Yesterday 04:22 PM
» Replies: 7
» Views: 549
boot/trunk light not working
Last Post: densortefane
Yesterday 02:57 PM
» Replies: 1
» Views: 247
Stereo/CD up-grade?
Last Post: Sumo278
Yesterday 01:28 PM
» Replies: 2
» Views: 707
Coolant leak from back of engine
Last Post: Gadgetman
Yesterday 01:18 PM
» Replies: 10
» Views: 1478

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page