Thread Rating:
  • 15 Vote(s) - 3.13 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Key fob doesnt unlock central locking
#1
Hi, I have a 1998 Berlingo. I have a niggly problem with my keyfob. Mabye somebody knows how to sort this out.

I got a 2nd hand ignition as the old one was worn with a new key. I replaced the electronics board and the chip inside the new key with the board and chip from the old key. This works fine. The immobilser accepts the new key ( and new ignition).

The problem with the electroncis board is that the button that activates the locking mechanism was worn. I replaced that with a new button that I soldered on. This seems to work as each time I press the onbaord LED light activates.

However, the locking mechanism is not responding.

Does anyone know if this scenario requires reprogramming of the chip or the electronics board and where can you get this done for how much approximately?

I have investigated and some sites talk about reprogramming for the immobiliser. However, the replacement key works fine with my immobiliser but NOT with the central locking.

The user-manual also mentions that in order to re-link the key to the immobiliser after batteries have been replaced it must be placed into the ignition the motor should be started and then the button must be pressed. I did all that but the central locking still doesn't respond.

There are two possible scenarios i can see here:
I might have Physcially damaged the board while soldering ( but I don't know how to chekc for that ) or the integrated chips require some form of resetting after the heat from the soldering iron.

any advice appreciated. It would stop me from messing around with two keys.
Reply
#2
I hope that you used a gas soldering iron!
The reason is that the residual ripple current in the tip of a mains iron is enough to damage any chip nearby the component that you've soldered in if you didn't unplug it before you used it on the board.
Hopefully this isn't the case and the BSI just needs re-programming/ resetting. If the vehicle that you got the board from didn't have central locking it may be that it just needs activating via Lexia. HTH :thumbsup:
The Older I get the Better I Was!  Cool
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Disc pads.
Last Post: dunc391
Today 10:56 PM
» Replies: 2
» Views: 141
Forum newb slightly cheating...
Last Post: Gadgetman
Today 10:09 PM
» Replies: 3
» Views: 194
Front seat and trim around handbrake and gear kn...
Last Post: Gadgetman
Today 09:55 PM
» Replies: 1
» Views: 147
Bypassed shunt fuse problem
Last Post: Gadgetman
Today 09:33 PM
» Replies: 2
» Views: 200
Seat Belt
Last Post: V6BOY
Today 07:58 AM
» Replies: 0
» Views: 123
Engine Fault Light On With On Screen Warning Aft...
Last Post: Luis Rosa
Today 05:00 AM
» Replies: 30
» Views: 3071
new mot
Last Post: Oi69
Yesterday 09:56 PM
» Replies: 9
» Views: 945
Dingo - 05 - 2.0 HDI
Last Post: jj9
Yesterday 09:53 PM
» Replies: 63
» Views: 11552
Rear door
Last Post: Gravity
Yesterday 07:28 PM
» Replies: 3
» Views: 576
Cruise control (again), yes again, but working (...
Last Post: Collapsedsuspension
Yesterday 10:09 AM
» Replies: 96
» Views: 7543

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page