Thread Rating:
  • 7 Vote(s) - 3 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fuse Box Problems - BSIE
#1
Hi,

I seem to be having what looks lke a common problem. First the dash lights started playing up, and then the wipers, and now the car will not start.

After looking around on the net, it looks like it will be the fault of the fuse box under the steering wheel.

I've taken it out, and got the following numbers off of it;

BSIE01-00HC
S118085320E

Is there any issue with getting a different one, and then just replacing it - are there any programming issues I need to watch out for?

I managed to track a second hand one down, that has the following number:

S118085320A

The difference only being the last number - any idea if this will work?

Finally, if it does not, does anyone know where I could find a second hand unit?

Thanks alot
Chris

Reply
#2
Hi Chris and thanks for saying hello. Might help to know what type of Berli we're talking about here. Then the guru's can chime in.
2010 Berlingo Multispace HDi 110 with FAP.  Persamos green.

Reply
#3
It may be that all that's needed is for the BSI to be reset/or the firmware re-written.
Authorised Citroen repairers can do this and they're cheaper than main dealers.
Although you'll have to find a garage that have Citroen's Lexia
or the Peugeot equivalent it may still prove to be the cheap option.
I very much suspect that if you were to get a s/h BSI unit it would still need to be set up for your vehicle.
HTH:thumbsup:
The Older I get the Better I Was!  Cool
Reply
#4
Hi,

Thanks for the reponses so far.
it's a 2007 1,4 petrol van

cheers
chris
Reply
#5
Hi Chris.
Who is manufacturer of BSI? Siemens, Valeo?
Reply
#6
Siemens
Reply
#7
Have you tried the BSI reset procedure? It can be found here:

http://www.bba-reman.com/content.aspx?co...ol_failure

Worth a shot??
Adam..2003..1.9D..LX..Silver Crew Cab Van.....
If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried.
Reply
#8
Does any aftermarket alarm system installed in your car?
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Electrical problem... All functions blocked!
Last Post: Zion
Today 06:05 AM
» Replies: 7
» Views: 821
1.6 hdi turbo
Last Post: Zion
Today 05:48 AM
» Replies: 10
» Views: 4018
Hello and thanks for having me
Last Post: ekstrakherbal
Yesterday 10:35 PM
» Replies: 4
» Views: 478
New kid on the block
Last Post: ekstrakherbal
Yesterday 10:34 PM
» Replies: 3
» Views: 422
Grizz' Prozac for the Soul - Berlingo Multispace
Last Post: Grizz
Yesterday 07:48 PM
» Replies: 384
» Views: 54495
1.6 hdi lumpy cold start - SOLVED!
Last Post: Zion
Yesterday 07:44 PM
» Replies: 92
» Views: 14434
Rebuilt the suspension - clunks and groans!
Last Post: GraemeT
Yesterday 07:14 PM
» Replies: 1
» Views: 217
Knocking noise over bumps
Last Post: GraemeT
Yesterday 07:08 PM
» Replies: 5
» Views: 710
Heavy steering feel 2.0 HDi 2005
Last Post: big_chris88
Yesterday 05:34 PM
» Replies: 2
» Views: 339
Cambelt?
Last Post: geoff
Yesterday 03:11 PM
» Replies: 4
» Views: 640

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page