Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rear reversing sensors
#1
Currently having a problem with factory fitted reversing sensors on a 2016 Berlingo Enterprise van.  When reverse is selected the multifunction panel on the dash shows all rear sectors lit and the audible bleep is continuous.  The only way to deactivate is by using the push button switch to the right hand side of steering wheel.

Anyone else suffered this problem or had a solution?
Reply
#2
(25-10-2016, 03:55 PM)tarrymittens Wrote:  Currently having a problem with factory fitted reversing sensors on a 2016 Berlingo Enterprise van.  When reverse is selected the multifunction panel on the dash shows all rear sectors lit and the audible bleep is continuous.  The only way to deactivate is by using the push button switch to the right hand side of steering wheel.

Anyone else suffered this problem or had a solution?

I have had a similar problem. In my case it was the reverse gear switch that was malfunctioning, coming on and off, and just replaced it for a new one to fix. But in your case I am not sure, maybe you have something covering one of the sensors? Take a look and see...a leaf covering the sensor can do this...
Reply
#3
(26-10-2016, 04:35 AM)Luis Rosa Wrote:  
(25-10-2016, 03:55 PM)tarrymittens Wrote:  Currently having a problem with factory fitted reversing sensors on a 2016 Berlingo Enterprise van.  When reverse is selected the multifunction panel on the dash shows all rear sectors lit and the audible bleep is continuous.  The only way to deactivate is by using the push button switch to the right hand side of steering wheel.

Anyone else suffered this problem or had a solution?

I have had a similar problem. In my case it was the reverse gear switch that was malfunctioning, coming on and off, and just replaced it for a new one to fix. But in your case I am not sure, maybe you have something covering one of the sensors? Take a look and see...a leaf covering the sensor can do this...

Sensors are clean.  May have to resort to warranty claim!  Thanks anyhow, was just wondering how many similar cases were out there.  Being a van with unglazed rear doors the sensors were handy when working!
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Radio wiring.
Last Post: bluesmartie
Today 03:59 PM
» Replies: 8
» Views: 1134
Eurotunnel Height Restrictions
Last Post: geoff
Today 11:27 AM
» Replies: 9
» Views: 649
ENGINE WONT START WHEN HOT
Last Post: dan.wfs
Today 11:25 AM
» Replies: 7
» Views: 724
Panoramic sunroof (+2008) model for weekend camp...
Last Post: kazza
Today 08:54 AM
» Replies: 4
» Views: 474
More power
Last Post: polar
Today 08:02 AM
» Replies: 1
» Views: 238
Engine Fault Light Error Code P1434
Last Post: Luis Rosa
Today 07:43 AM
» Replies: 5
» Views: 502
Amdro Boot Jump for sale, £1400
Last Post: Gravity
Today 05:52 AM
» Replies: 3
» Views: 482
Grizz' Prozac for the Soul - Berlingo Multispace
Last Post: Grizz
Yesterday 09:50 PM
» Replies: 352
» Views: 44791
1.6 hdi lumpy cold start
Last Post: Zion
Yesterday 09:04 PM
» Replies: 50
» Views: 6410
Dingo - 05 - 2.0 HDI
Last Post: coakers
Yesterday 08:34 PM
» Replies: 79
» Views: 16431

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page