Thread Rating:
  • 8 Vote(s) - 2.75 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
smoking van
#1
h,i got an 02 berlingo van 1.9d starts fine ,all heater plugs ok , runs perfect for first 20 seconds after starting from cold then smokes like no tomorrow, whitish blue ,take it for a drive smoke clears as it warms ,then returns when ticking over, any body got any ideas......Nigel
Reply
#2
Have you tried priming the fuel system using priming bulb? Draining any water from the fuel filter housing and changing fuel filter?

This is the cheapest/ easiest 1st port of call.. could be EGR, injector, fuel pump etc...

How many miles has your van done?
What rpm is the van ticking over at?
Adam..2003..1.9D..LX..Silver Crew Cab Van.....
If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
egs box
Last Post: billym
Yesterday 11:29 PM
» Replies: 14
» Views: 1077
Grizz' Prozac for the Soul - Berlingo Multispace
Last Post: Grizz
Yesterday 09:57 PM
» Replies: 393
» Views: 57192
where did they go ?
Last Post: brodfather11
Yesterday 09:54 PM
» Replies: 5
» Views: 258
New to site
Last Post: Tomcat3
Yesterday 06:11 PM
» Replies: 2
» Views: 170
1.6 hdi lumpy cold start - SOLVED!
Last Post: Zion
Yesterday 11:43 AM
» Replies: 98
» Views: 15891
[SOLVED] Non-starting 1.6 HDI, now starts but EM...
Last Post: Mankee
Yesterday 10:41 AM
» Replies: 5
» Views: 602
ABS
Last Post: gazthelad
21-07-2018 05:45 PM
» Replies: 6
» Views: 1168
DIY Berlingo Day Van/Occasional Camper System [P...
Last Post: leftfootleashed
21-07-2018 11:20 AM
» Replies: 5
» Views: 816
Hands free radio
Last Post: Jakejjt
20-07-2018 10:03 PM
» Replies: 1
» Views: 519
Beacons and worklights
Last Post: Jakejjt
20-07-2018 09:42 PM
» Replies: 7
» Views: 1134

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page