Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Engine] Failing to start after new battery fitment
#1
Happy new year and good health to everyone,  Can anyone help with a problem I have with starting, after fitting a new battery to my 2004 B59 Berlingo, It fired up then stopped, now it just spins over making no attempt to start, the engine management light stays on, I fitted new glowplugs  in 2016, I have seen on this forum a mention of resetting the B.S.I., what is this and how do I do it, could there be any thing else?  Thanks guys (and Gals) for any help.
Reply
#2
I cannot see what Berlingo you have but post#4 in this thread should help you.

http://www.berlingoforum.co.uk/Thread-Re...t#pid61783
--------------------------------------------------------------

2012 Iron Grey XTR 110 with lots of bits and bobs.
[-] The following 1 user says Thank You to Trevor for this post:
  • hunnsy
Reply
#3
(10-01-2017, 03:05 PM)Trevor Wrote:  I cannot see what Berlingo you have but post#4 in this thread should help you.

http://www.berlingoforum.co.uk/Thread-Re...t#pid61783

Thanks Trevor, I will go out into the freezing garage now and try it, (by the way its a 1.9 multispace), I was fearing the cam belt had snapped by the way it is just spinning over, hope its not, but will gingerly check also!
Reply
#4
Just an update, the thread Trevor directed me to, worked after 3rd attempt, once the engine management light cleared, away it went, thats a new heavy duty starter, glow plugs, fuel filter, and now a new battery, hope she now behaves better in this cold weather!. Thanks again Trevor, you are a star.
Reply
#5
Pleased to read that you got it going ok. Thanks should go to the original poster of the instructions years ago.
--------------------------------------------------------------

2012 Iron Grey XTR 110 with lots of bits and bobs.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Radio wiring.
Last Post: bluesmartie
Today 03:59 PM
» Replies: 8
» Views: 1136
Eurotunnel Height Restrictions
Last Post: geoff
Today 11:27 AM
» Replies: 9
» Views: 652
ENGINE WONT START WHEN HOT
Last Post: dan.wfs
Today 11:25 AM
» Replies: 7
» Views: 727
Panoramic sunroof (+2008) model for weekend camp...
Last Post: kazza
Today 08:54 AM
» Replies: 4
» Views: 477
More power
Last Post: polar
Today 08:02 AM
» Replies: 1
» Views: 238
Engine Fault Light Error Code P1434
Last Post: Luis Rosa
Today 07:43 AM
» Replies: 5
» Views: 503
Amdro Boot Jump for sale, £1400
Last Post: Gravity
Today 05:52 AM
» Replies: 3
» Views: 482
Grizz' Prozac for the Soul - Berlingo Multispace
Last Post: Grizz
Yesterday 09:50 PM
» Replies: 352
» Views: 44791
1.6 hdi lumpy cold start
Last Post: Zion
Yesterday 09:04 PM
» Replies: 50
» Views: 6410
Dingo - 05 - 2.0 HDI
Last Post: coakers
Yesterday 08:34 PM
» Replies: 79
» Views: 16431

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page