Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rare non start then started fine
#1
Hi guys my 2008 1.6hdi did a odd one today went out in it and parked up, got back to it but would not start - turning over fine. Got out locked the doors and then opened them and it started fine! 

Been fine ever since.

Anyone had this one?
Reply
#2
Never had it happen but I'm wondering if it could have been the immobiliser circuit throwing a wobbly?

Who knows with all of this electronic mumbo jumbo on cars nowadays  Rolleyes


.
My vehicle .... 2006 (m59) Berlingo Multispace Desire - 1.6 HDI 92 
Reply
#3
(16-02-2017, 10:12 PM)jj9 Wrote:  Never had it happen but I'm wondering if it could have been the immobiliser circuit throwing a wobbly?

Who knows with all of this electronic mumbo jumbo on cars nowadays  Rolleyes


.

Thats what i was thinking JJ9 other than that it just doesn't make sense lets hope its a one off blip. With things getting so complicated i wonder how old a vehicle becomes before it becomes so unreliable due to electrics you have to scrap them?
Reply
#4
Could it have been something close by that was transmitting causing your motor not to start.
Are we there yet????? Huh
Ex 1.6hdi van now 3 seater 1.4 multispace
Reply
#5
(17-02-2017, 07:25 AM)Tomcat3 Wrote:  Could it have been something close by that was transmitting causing your motor not to start.

Hi Tomcat3 i have had that one before with a alarm on my old ZX would keep going off in a certain car park and like you say could well of been the case, lets hope so ea!
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Can i get away with 205/70r15
Last Post: bhcalcutta2
Yesterday 11:05 PM
» Replies: 5
» Views: 830
Titsup
Last Post: Martinez
Yesterday 07:05 PM
» Replies: 10
» Views: 1044
Hello new member and warning light issues.
Last Post: Jamespworth
Yesterday 06:42 PM
» Replies: 2
» Views: 101
Berlingo 2.0Hdi 2003 multi wont rev past 2000RPM
Last Post: peterbol
Yesterday 06:01 PM
» Replies: 2
» Views: 222
starter motor issues
Last Post: mrnorth
Yesterday 04:49 PM
» Replies: 6
» Views: 186
Steel wheels wanted
Last Post: bhcalcutta2
Yesterday 12:05 AM
» Replies: 1
» Views: 266
Can’t find where to plug fault code reader in
Last Post: Martinez
18-04-2019 07:15 PM
» Replies: 2
» Views: 281
Juddering when pulling away
Last Post: magoo
18-04-2019 05:17 PM
» Replies: 2
» Views: 455
tyre wear
Last Post: my mucker
18-04-2019 02:49 PM
» Replies: 4
» Views: 577
4x 15" Alloys with tyres
Last Post: Guanajuato
18-04-2019 12:46 PM
» Replies: 3
» Views: 235

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page