Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
No parking lights + airbag light on
#1
Smile 
Hey guys 

I am working on a 2004 Berlingo Multispace 1.6 gasoline, that has failed an MOT inspection due to worn-out parts and missing lights. So far I have successfully changed all the parts, but I am stuck on the lights. The airbag light is on aswell, which I suspect could be connected with the failing lights (?)

The problem: My parking-lights do not work on either side. All other lights work fine, I have checked all the fuses and changed the bulbs, inspected every plug and everything is fine. 
 When I turn the column mounted knob/arm to normal lights, I can hear the relay clicking in the fusebox (engine room), when I turn the knob/arm to "parking lights" I hear no click. I have therefore concluded that either the relay in the fusebox is bad, or the knob/arm switch is bad ~ meaning I either need to change the fusebox or the Comm 2000 unit

- I have no voltmeter, nor the know-how to put it into use. Is there any other way locate the culprit? Might a bypass of the relay be possible?

Has anyone experienced similar issues? Would love some help.

Thanks in advance!

Olavur
Reply
#2
Have you tried a BSI reset? As for the airbag light check the connectors under the seat have not come loose or broken wires.
[-] The following 1 user says Thank You to V6BOY for this post:
  • Olavur
Reply
#3
Hi V6BOY thanks for the reply!

Is there any way to do the BSI reset without the key lock? i only have the one key and all the electronics bits are broken off.

Cheers / will report back
Reply
#4
No fix

Found a video on youtube on how to reset the BSI without the central locking. Did the procedure about 6 times, and about two times out of those six the car wouldn't start and the ABS light was blinking. Did the procedure again and it worked fine, however it didn't fix the parking lights.

Changed the fuses to the headlamps just to be sure, but again didn't help.

Any suggestions?
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Injector/Cam Larder Studs 1.6 HDI
Last Post: saskak
Today 01:07 PM
» Replies: 52
» Views: 8217
Engine noise
Last Post: cancunia
Yesterday 10:03 AM
» Replies: 21
» Views: 5342
clutch pedal
Last Post: ffrenchie
20-02-2019 08:06 AM
» Replies: 9
» Views: 2258
tensioner pulley
Last Post: RJBingham
17-02-2019 07:18 PM
» Replies: 19
» Views: 4034
Eberspacher or similar
Last Post: David Edwards
15-02-2019 01:10 PM
» Replies: 13
» Views: 3953
Overheat and antipollution?
Last Post: mikeB
15-02-2019 11:39 AM
» Replies: 26
» Views: 7341
Grizz' Prozac for the Soul - Berlingo Multispace
Last Post: Grizz
14-02-2019 10:04 PM
» Replies: 651
» Views: 136927
Valves DW8
Last Post: Arbe
13-02-2019 11:11 AM
» Replies: 51
» Views: 11356
throttle cable - where to get a good one.
Last Post: Arbe
12-02-2019 05:35 PM
» Replies: 9
» Views: 2761
2003 2.0 HDI Poor fuel consumption
Last Post: ffrenchie
12-02-2019 04:23 PM
» Replies: 31
» Views: 8181

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page