Thread Rating:
  • 18 Vote(s) - 3.28 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
limp mode
#1
Sad 
I have a 2003 1.4 LPG and the engine management light is on costantly. I have had the Code reader on but it has no fault codes. Most of the time it drives ok, but over the last couple of days it has lost power and even cut out. We have had the code reader on again today but still no fault codes. can somebody please help it's driving me crazy!!!
Reply
#2
Your code reader cannot read info by L-line.
That's the problem.
Reply
#3
Which engine light is on? The yellow one? If that's on it has to show a code, try a diff reader,

Cutting out isn't limp mode. Limp mode is reduced power, get ya home but not in a hurry
Reply
#4
My 1.6 is LPG and first port of call would be to test if this is an issue cause by the LPG set up not being correct.

If the LPG diagnostics are out, the EML will come on as the lambda will be reading the wrong fuel mix and reporting the fault or there could be problems with the LPG injectors etc...

Are you able to reset the light? If so, first thing to do is to drive it in petrol only and see if the car runs normal and the EML stay off. IF so, you need to get the LPG plugged in, checked, set up correctly or the faulty parts replaced.

If the EML comes on in petrol mode then you clearly have a general engine fault that needs the codes reading. As has been said, their must be a code if the light is there, but not all code readers can pick them all up.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
where did they go ?
Last Post: Bootlebarth
Today 08:41 AM
» Replies: 7
» Views: 325
egs box
Last Post: billym
Yesterday 11:29 PM
» Replies: 14
» Views: 1333
Grizz' Prozac for the Soul - Berlingo Multispace
Last Post: Grizz
Yesterday 09:57 PM
» Replies: 393
» Views: 57291
New to site
Last Post: Tomcat3
Yesterday 06:11 PM
» Replies: 2
» Views: 209
1.6 hdi lumpy cold start - SOLVED!
Last Post: Zion
Yesterday 11:43 AM
» Replies: 98
» Views: 15964
[SOLVED] Non-starting 1.6 HDI, now starts but EM...
Last Post: Mankee
Yesterday 10:41 AM
» Replies: 5
» Views: 629
ABS
Last Post: gazthelad
21-07-2018 05:45 PM
» Replies: 6
» Views: 1196
DIY Berlingo Day Van/Occasional Camper System [P...
Last Post: leftfootleashed
21-07-2018 11:20 AM
» Replies: 5
» Views: 826
Hands free radio
Last Post: Jakejjt
20-07-2018 10:03 PM
» Replies: 1
» Views: 530
Beacons and worklights
Last Post: Jakejjt
20-07-2018 09:42 PM
» Replies: 7
» Views: 1137

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page