Thread Rating:
  • 21 Vote(s) - 2.86 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Engine Misfire / Power Issue and Engine Noise
#1
Sad 
Help!!! Berlingo Multispace 1.9D
Driving to work this morning on a 50 mile trip got about 15 miles into my journey the engine felt like it had started misfire and lose power
This continued for bout 10 miles misfiring and lack of power then it seemed to clear itself.
Until I stopped at a junction there was a definite change in the Engine note / sound a loud rattle could be heard during acceleration in every gear whilst acclerating however when reaching about 70mph the noise died down a little. It maybe me but it also appeared to use alot of fuel for the last 10 miles of my journey. Im thinking fuel starvation maybe filter but that would not produce the engine noise. I then thought it might be a faulty injector.
During this time the engine did not smoke / no engine light came on / Temperature stayed the same / No lights of any description / A definite rattle can be heard at tickover and when you rev or power on during acceleration and I suspect its drinking more fuel
Can anyone help me please?
Reply
#2
The First thing to do is replace you fuel filter i9f it was'nt replaced in the last few months....have you got diesel lately...?
If you get a leak back test done on all injectors this may pin point if its a dodgy injector.
Reply
#3
(04-11-2011, 06:00 AM)Newspaperman Wrote:  Help!!! Berlingo Multispace 1.9D
Driving to work this morning on a 50 mile trip got about 15 miles into my journey the engine felt like it had started misfire and lose power
This continued for bout 10 miles misfiring and lack of power then it seemed to clear itself.
Until I stopped at a junction there was a definite change in the Engine note / sound a loud rattle could be heard during acceleration in every gear whilst acclerating however when reaching about 70mph the noise died down a little. It maybe me but it also appeared to use alot of fuel for the last 10 miles of my journey. Im thinking fuel starvation maybe filter but that would not produce the engine noise. I then thought it might be a faulty injector.
During this time the engine did not smoke / no engine light came on / Temperature stayed the same / No lights of any description / A definite rattle can be heard at tickover and when you rev or power on during acceleration and I suspect its drinking more fuel
Can anyone help me please?

Please, check timing belt and phases of fuel injection.
Reply
#4
(06-11-2011, 12:41 PM)pk7478 Wrote:  
(04-11-2011, 06:00 AM)Newspaperman Wrote:  Help!!! Berlingo Multispace 1.9D
Driving to work this morning on a 50 mile trip got about 15 miles into my journey the engine felt like it had started misfire and lose power
This continued for bout 10 miles misfiring and lack of power then it seemed to clear itself.
Until I stopped at a junction there was a definite change in the Engine note / sound a loud rattle could be heard during acceleration in every gear whilst accelerating however when reaching about 70mph the noise died down a little. It maybe me but it also appeared to use a lot of fuel for the last 10 miles of my journey. I'm thinking fuel starvation maybe filter but that would not produce the engine noise. I then thought it might be a faulty injector.
During this time the engine did not smoke / no engine light came on / Temperature stayed the same / No lights of any description / A definite rattle can be heard at tickover and when you rev or power on during acceleration and I suspect its drinking more fuel
Can anyone help me please?

Please, check timing belt and phases of fuel injection.

Hi Newspaperman, there is a problem with the fuel pump on these vehicles, the pump wears a little bit and puts small pieces of brass into the fuel filter bowel, which can then be sent to the injectors. If you have not had the filter changed regularly its a problem. clean the filter housing out with some nice lint free rag etc, have a look for bits of brass.
you might need a injector to cure your problem, good luck.Cool
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Alternator not charging no 12v at small purple w...
Last Post: Art b
Today 01:30 PM
» Replies: 4
» Views: 13385
2004 alternator not charging
Last Post: frank
Today 01:28 PM
» Replies: 1
» Views: 54
NEW USER ELIANO, NEEDS HELP ON GENERAL CHAT
Last Post: Gravity
Today 01:09 PM
» Replies: 10
» Views: 4018
Central locking problem
Last Post: srcomp
Today 12:43 PM
» Replies: 0
» Views: 27
How to fit grease nipple on rear axle berlingo
Last Post: cancunia
Today 11:11 AM
» Replies: 10
» Views: 7099
rear axle mot failure
Last Post: jj9
Today 09:51 AM
» Replies: 3
» Views: 379
handbrake travel and wheels fitment
Last Post: jj9
Today 09:42 AM
» Replies: 6
» Views: 863
2018 Berlingo Brochure with prices for your view...
Last Post: Tree
Today 09:27 AM
» Replies: 3
» Views: 311
Window regulator
Last Post: jj9
Today 08:23 AM
» Replies: 6
» Views: 565
Car wanted...now acquired
Last Post: Art b
Today 06:51 AM
» Replies: 8
» Views: 1071

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page