Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sensor or ECU fault??
#1
Hello All,
I have a 2004 1.9D van with no electric windows or central locking.

It has developed a fault whereby when the engine gets warmed up there is a dashboard beep but no dash light, then it becomes a beep with engine momentarily going into limp mode at tickover, sometimes I get a engine management light with battery light but not very often. when revved the fault disappears until slowing down again. the rev counter dies too.

I took it to the garage yesterday with no lights on the dash and they could not see any fault codes on the diagnostic.

I've done a BSI reset but it doesn't cure it.

Any ideas anyone. Huh
Reply
#2
Check alternator for proper charging and also check your battery.
Maybe you have low voltage . That problem would not be considered
and saved as ecu "fault".

Best regards,
brajomobil
Reply
#3
(16-11-2017, 07:31 AM)brajomobil Wrote:  Check alternator for proper charging and also check your battery.
Maybe you have low voltage . That problem would not be considered
and saved as ecu "fault".

Best regards,
brajomobil

Thanks , I'll check it this weekend.
Reply
#4
The battery is 12.65 v this morning in the freezing cold

Alternator sending a charge of 14.95v

So that looks okay to me

When the fault comes on the parking light, eml and battery light all come on .

Any more ideas?


Huh
Reply
#5
(19-11-2017, 11:48 AM)Rabbit304521 Wrote:  The battery is 12.65 v this morning in the freezing cold

Alternator sending a charge of 14.95v

So that looks okay to me

When the fault comes on the parking light, eml and battery light all come on .

Any more ideas?


 Huh

Did you check brake level fluid?
Wild guess here, on vw cars when brake fluid is low , parking brake lamp is on.

Best regards,
brajomobil
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Info please
Last Post: axxeman
Today 08:54 PM
» Replies: 17
» Views: 306
Terrible squeaking noise during accelartion DV6F...
Last Post: bobblberlo79
Today 07:33 PM
» Replies: 7
» Views: 162
Horn not working.
Last Post: geoff
Today 06:42 PM
» Replies: 3
» Views: 43
Traffic alerts
Last Post: BrianPeter
Today 03:50 PM
» Replies: 4
» Views: 96
wiper motor does not worh correctly
Last Post: Multispacer
Today 03:24 PM
» Replies: 1
» Views: 38
My Camper
Last Post: EM58
Today 07:56 AM
» Replies: 5
» Views: 101
Vinyl cargo barrier/screen for sale
Last Post: melpa
Today 01:41 AM
» Replies: 0
» Views: 48
Oil filter replacement K9 2021 1.5 diesel
Last Post: uk_friendly_fire
Yesterday 10:41 PM
» Replies: 0
» Views: 60
(Solved) Cruise control installation problem
Last Post: gazzaman2k
Yesterday 08:16 PM
» Replies: 15
» Views: 5232
Steering Wheel Replacement
Last Post: shtu
Yesterday 08:04 PM
» Replies: 5
» Views: 105

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page

[-]
Hosting by

QuickHostUK