Thread Rating:
  • 8 Vote(s) - 2.38 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
fuel problems?
#1
hi all , can anybody advise ? i have recently bought a2003 multispace with 46000 miles (diesel) i sometimes experience a loss in power at about 65mph
also when the fuel gauge reaches a 1/4 full i experience "pulling" as if i,m running out of petrol as soon as i top up with fuel the problem goes .
i have come to the conclusion that the fuel gauge is not calibrated correctly !! although this would not account for the loss of power . any comments /advise would be gratefully received cheers bob
Reply
#2
(15-11-2011, 10:17 AM)bob Wrote:  hi all , can anybody advise ? i have recently bought a2003 multispace with 46000 miles (diesel) i sometimes experience a loss in power at about 65mph
also when the fuel gauge reaches a 1/4 full i experience "pulling" as if i,m running out of petrol as soon as i top up with fuel the problem goes .
i have come to the conclusion that the fuel gauge is not calibrated correctly !! although this would not account for the loss of power . any comments /advise would be gratefully received cheers bob

The first thing that I would check is the fuel filter ( just fit a new one ).
Which engine do you have?

PS It would be nice if you could put a short post in the 'Introductions' forum.....
The Older I get the Better I Was!  Cool
Reply
#3
(15-11-2011, 11:24 AM)OlJeffers Wrote:  
(15-11-2011, 10:17 AM)bob Wrote:  hi all , can anybody advise ? i have recently bought a2003 multispace with 46000 miles (diesel) i sometimes experience a loss in power at about 65mph
also when the fuel gauge reaches a 1/4 full i experience "pulling" as if i,m running out of petrol as soon as i top up with fuel the problem goes .
i have come to the conclusion that the fuel gauge is not calibrated correctly !! although this would not account for the loss of power . any comments /advise would be gratefully received cheers bob

The first thing that I would check is the fuel filter ( just fit a new one ).
Which engine do you have?

PS It would be nice if you could put a short post in the 'Introductions' forum.....

first time i've posted so sorry if i 've not followed "protocol" not sure what i'm doing !!!!!! anyway thanks for reply by the way i have changed the fuel filter
Reply
#4
Did that solve the issue bob?

Not rocket science, but one way to check your fuel gauge would be to fill it to the max; our fuel gauge (on multiple berlingos) would go above the full mark, and hence when it was empty, it looked like it had about £5 left in it.
Want Help with the Forum? Read Help Documents Here

Reply
#5
(15-11-2011, 02:17 PM)bob Wrote:  
(15-11-2011, 11:24 AM)OlJeffers Wrote:  
(15-11-2011, 10:17 AM)bob Wrote:  hi all , can anybody advise ? i have recently bought a2003 multispace with 46000 miles (diesel) i sometimes experience a loss in power at about 65mph
also when the fuel gauge reaches a 1/4 full i experience "pulling" as if i,m running out of petrol as soon as i top up with fuel the problem goes .
i have come to the conclusion that the fuel gauge is not calibrated correctly !! although this would not account for the loss of power . any comments /advise would be gratefully received cheers bob

The first thing that I would check is the fuel filter ( just fit a new one ).
Which engine do you have?

PS It would be nice if you could put a short post in the 'Introductions' forum.....

first time i've posted so sorry if i 've not followed "protocol" not sure what i'm doing !!!!!! anyway thanks for reply by the way i have changed the fuel filter

1800 diesel i said running out of petrol i meant diesel
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
egs box
Last Post: billym
Yesterday 11:29 PM
» Replies: 14
» Views: 1076
Grizz' Prozac for the Soul - Berlingo Multispace
Last Post: Grizz
Yesterday 09:57 PM
» Replies: 393
» Views: 57191
where did they go ?
Last Post: brodfather11
Yesterday 09:54 PM
» Replies: 5
» Views: 258
New to site
Last Post: Tomcat3
Yesterday 06:11 PM
» Replies: 2
» Views: 170
1.6 hdi lumpy cold start - SOLVED!
Last Post: Zion
Yesterday 11:43 AM
» Replies: 98
» Views: 15891
[SOLVED] Non-starting 1.6 HDI, now starts but EM...
Last Post: Mankee
Yesterday 10:41 AM
» Replies: 5
» Views: 602
ABS
Last Post: gazthelad
21-07-2018 05:45 PM
» Replies: 6
» Views: 1168
DIY Berlingo Day Van/Occasional Camper System [P...
Last Post: leftfootleashed
21-07-2018 11:20 AM
» Replies: 5
» Views: 816
Hands free radio
Last Post: Jakejjt
20-07-2018 10:03 PM
» Replies: 1
» Views: 519
Beacons and worklights
Last Post: Jakejjt
20-07-2018 09:42 PM
» Replies: 7
» Views: 1134

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page