Spring Rubbing issue
#1
Hello all,

I have owned a 04 plate berlingo 2.0 HDi for 3 years. One year into ownership and the front drivers side suspension spring snapped. I got a new one from eurocarparts and fitted it. Ever since fitting it when steering there was a rubbing noise. I found the very top of the spring was rubbing against the cars inner wheel arch.

Things i have considered:

I have does something incorrect when putting it all back together.

I have put the spring in the wrong way around. Looks like it could go in either way though.

The spring is wrong, even though it fits the cups nice.


Any suggestions are welcome. I currently have the stut off and the spring out. Looking through the top mount hole you can see where it has been rubbing.

Note sure what to do now?

Cheers
Bob

euro car part no. 627545140 was fitted.
Found this on another post
"i had a broken spring replaced and the garage had not seated the top bearing correctly which caused a twang on bumps and turns."

Looked at how the top bearing seats and i can not see that as being the problem.
Reply
#2
Can you get a picture of the rubbing ?
Reply
#3
yeah that is a good idea. To dark now to take a good photo but I will upload first thing tomorrow. I'm not the best at describing things so a picture be better.

Looks like the spring has been rubbing agaist the chassis. Right at the top. I have looked at the other side and it is close, but not touching. Not sure how this has occurred. It was the first time i swapped a spring so could well be something i have done.
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search








(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Dingo - 05 - 2.0 HDI
Last Post: ffrenchie
Today 07:39 AM
» Replies: 24
» Views: 3398
DESPERATE WITH MY BERLINGO DESIRE 2.0 HDI 2004 ...
Last Post: cancunia
Today 07:14 AM
» Replies: 15
» Views: 1907
Led Lights
Last Post: tomhick024
Today 06:40 AM
» Replies: 6
» Views: 460
After filling up with fuel.
Last Post: doofer
Yesterday 08:50 PM
» Replies: 7
» Views: 715
Insurance advice after crash
Last Post: doofer
Yesterday 07:56 PM
» Replies: 5
» Views: 697
Cold start and low revs issue
Last Post: KenZzx
Yesterday 07:44 PM
» Replies: 5
» Views: 289
post screen blacked out
Last Post: geoff
Yesterday 05:24 PM
» Replies: 49
» Views: 6751
I'm getting alloys - but what?
Last Post: doofer
Yesterday 01:55 PM
» Replies: 2
» Views: 189
Berlingo Miltispace XTR (2008)
Last Post: squiddley
Yesterday 10:28 AM
» Replies: 0
» Views: 176
Battery occasionally totally drains overnight
Last Post: waggoner
23-04-2018 11:42 PM
» Replies: 9
» Views: 864

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page