Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ABS
#1
Afternoon, does any member know what ABS code 5331 undefined relates to please....
Thanks in advance?
Reply
#2
may be abs speed sensor fault......
Reply
#3
A quick internet search shows this to be a Right Front Wheel sensor - this was on a Peugeot 207 so probably applies to a Berlingo. Have a search around - you should find more info.
Regards.
Reply
#4
(19-07-2018, 09:43 PM)Boxer Wrote:  A quick internet search shows this to be a Right Front Wheel sensor - this was on a Peugeot 207 so probably applies to a Berlingo. Have a search around - you should find more info.
Regards.

Morning, yes I initially went for the right hand front speed sensor, but after changing ABS light still came on after driving so swapped it over with left hand front and still same. Tried google search but can’t pin point this error code. Suppose it’s going to have to go to main dealer  Angry
Reply
#5
may be the magnetic part on wheel hub needs cleaning........if its gumbed up,won't be making magnet field to sensor
Reply
#6
(20-07-2018, 10:10 AM)gazthelad Wrote:  may be the magnetic part on wheel hub needs cleaning........if its gumbed up,won't be making magnet field to sensor

Yep thought that as well tried brake cleaning on the mag abductor rings to no avail, really hoping it’s not the ecu on the pump but think it may be .....
Reply
#7
clear all error codes in lexia........then see if fault comes back......
Reply
#8
If you have replaced the sensor, and the air gap is good between the sensor & pick up , you may have a wiring fault.
We have had several C4 Picasso’s with this issue on the 0/s/f. 
It will take some fixing, dealers will not come up with a solution you will like.
Maybe a new harness Angry
The best fix is to get access to the abs computer (n/s/f wheelarch) find out which wires go to the offending sensor & check for continuity.
If one wire has failed, they are twisted pairs, and often corrode together. The best remedy (cost Effective) is to run two new wires to the sensor.
Give me a call if you need help.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Grizz' Prozac for the Soul - Berlingo Multispace
Last Post: Grizz
Today 08:56 AM
» Replies: 795
» Views: 207999
B9- do they all have DPF??
Last Post: matt1
Today 08:43 AM
» Replies: 0
» Views: 31
2012 Dashboard Speaker Wiring
Last Post: Smaccy
Yesterday 08:23 PM
» Replies: 1
» Views: 378
Heater controls - advice on new part required
Last Post: robjwood
Yesterday 04:35 PM
» Replies: 9
» Views: 1637
Winter tyres c/w steel wheels
Last Post: StuBeeDoo
Yesterday 01:52 PM
» Replies: 0
» Views: 222
Paint - Side door support runner
Last Post: cancunia
Yesterday 10:47 AM
» Replies: 21
» Views: 4865
04 1.9 hdi multisace
Last Post: cancunia
Yesterday 07:10 AM
» Replies: 4
» Views: 1059
New clutch fitted, now reverse lights not workin...
Last Post: John B
24-08-2019 12:38 PM
» Replies: 3
» Views: 578
Hi!
Last Post: John B
24-08-2019 12:33 PM
» Replies: 3
» Views: 711
Headlamps
Last Post: chrisl
24-08-2019 10:50 AM
» Replies: 2
» Views: 730

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page