Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2004 alternator not charging
#1
The alt on newly acquired car is not charging,

It looks like a different Alt has been fitted ,
with a 2 wire plug ,with only one used,

I've checked the small cable to it and it only has 2.3v on it,
Is this correct as I thought it would be 12v

I've fully charged the battery ..

On my other car Audi,
the small cable has 11+ volts to it..?

2004 ,1.9d Berlingo Multispace.
called Brian... Smile
Reply
#2
the thin wire goes to the field coils art, so unless those coils are magnetised the alternator just spins freely, and the 5w draw from the dash light is enough for them to kick in.
is the dash light working ?
Reply
#3
(21-09-2018, 01:28 PM)frank Wrote:  the thin wire goes to the field coils art, so unless those coils are magnetised the alternator just spins freely, and the 5w draw from the dash light is enough for them to kick in.
is the dash light working ?

Many thanks..
The dash charge light works ,as was lit up when driving back from purchasing,

With a charged battery  it did not come on,




I had a few mins resetting the BSI tonight..

It's bought on the flashing alarm light in the middle of the dash, Smile
 which was not working..

It got dark so have not tested the charging yet ..

The car had sat with a flat battery ,
for 8 weeks before I bought it.. 
 and had been jump started and the battery charged and changed..

2004 ,1.9d Berlingo Multispace.
called Brian... Smile
Reply
#4
(21-09-2018, 10:06 PM)Art b Wrote:  
(21-09-2018, 01:28 PM)frank Wrote:  the thin wire goes to the field coils art, so unless those coils are magnetised the alternator just spins freely, and the 5w draw from the dash light is enough for them to kick in.
is the dash light working ?

Many thanks..
The dash charge light works ,as was lit up when driving back from purchasing,

With a charged battery  it did not come on,




I had a few mins resetting the BSI tonight..

It's bought on the flashing alarm light in the middle of the dash, Smile
 which was not working..

It got dark so have not tested the charging yet ..

The car had sat with a flat battery ,
for 8 weeks before I bought it.. 
 and had been jump started and the battery charged and changed..

Did the BSI reset,


After reading some of the information online,
I may have to do it more than once,.. Rolleyes

The Alternator is not charging,
The horns not hooting..
C/locking Locks ,but does not unlock , indicator lights flash 

Back on it today to sort a few more issues..

2004 ,1.9d Berlingo Multispace.
called Brian... Smile
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Grizz' Prozac for the Soul - Berlingo Multispace
Last Post: Grizz
Yesterday 11:00 PM
» Replies: 566
» Views: 106998
Wipers and headlights
Last Post: Tomcat3
Yesterday 09:37 PM
» Replies: 6
» Views: 215
Hi from Iceland
Last Post: berlingogus
Yesterday 09:36 PM
» Replies: 0
» Views: 37
tensioner pulley
Last Post: GraemeT
Yesterday 07:00 PM
» Replies: 6
» Views: 143
Brake Pipe & Unions
Last Post: jj9
Yesterday 06:35 PM
» Replies: 15
» Views: 1224
Draftfrom near the steering column
Last Post: magoo
Yesterday 06:22 PM
» Replies: 19
» Views: 2490
noise like a faint wind draught
Last Post: magoo
Yesterday 06:18 PM
» Replies: 14
» Views: 1696
Custom PIDs for Torque App, 1.6HDi
Last Post: cancunia
Yesterday 04:16 PM
» Replies: 12
» Views: 585
Idler Pulley
Last Post: RJBingham
Yesterday 01:30 PM
» Replies: 8
» Views: 371
2.0 Hdi starting (another one)
Last Post: Art b
Yesterday 12:27 PM
» Replies: 16
» Views: 1373

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page