Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hi from Iceland
#1
How are yas? Fergus here from Ireland. Drove my Berlingo over to Iceland through Denmark back in September. Great road trip if anyone thinking to do it.
Long story short, she's been having trouble starting the last few months. Always does in the end but its coming to a head. -->I've got a 2006 1.9 Diesel Berlingo.
Ive had it fully serviced; brakes, filters, oil , timing belt etc. New battery too.
Last week after a few cold days (-6 or so), she just wouldn't start. Got to the garage and after a night inside and some anti freeze in the tank she started again. But it can't just be the cold as was giving trouble before that. 
The usual process was: Starts up, then cuts out. Then takes about 3-4 more attempts to get going.
Then if I gave it just a little throttle as I was starting it , I could sometimes get it to stay alive first time.

Someone told me maybe glow plugs?

Going home next week for 9 days so worried about the return leg on 2nd January.

Any inout would be very much appreciated.
Thanks.
[-] The following 1 user says Thank You to berlingogus for this post:
  • Art b
Reply
#2
Hi Fergus and welcome to the forum.
2010 Berlingo Multispace HDi 110 with FAP.  Persamos green.

Reply
#3
Hi - have read around the forum on how to test the glowplugs on your model, if they're duff then get new ones delivered asap to Ireland for pickup next week as they'll likely cost a fortune up where you are?
Also not sure if yours has any sort of preheater on the diesel input side of things (mine has wiring but no pre heater for example) - if it has then it may be worth checking that too.
Reply
#4
Welcome to the forum. On a 1.9D, may be valve clearances?
There's a very recent thread on the subject so may be worth a look back through
https://www.berlingoforum.com/thread-17697.html
Reply
#5
Hi and welcome Fergus.

Change the glow plugs first fit something like Bosch or Beru not a cheap ebay make!

Ive fitted many mate and 99% of the time it cures poor starting on the 1.9d - yes it could be other things but alway start with the basics - you have changed the filters so next is the glow plugs.
[-] The following 1 user says Thank You to polar for this post:
  • Art b
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Engine noise
Last Post: 1961ed1961
Today 02:35 PM
» Replies: 28
» Views: 12644
Cruise control (again), yes again, but working (...
Last Post: cancunia
Today 01:24 PM
» Replies: 101
» Views: 15216
2003 2.0 HDI Poor fuel consumption
Last Post: Trevor
Today 12:38 PM
» Replies: 34
» Views: 9821
puff of blue-ish smoke on startup
Last Post: Art b
Yesterday 10:37 PM
» Replies: 12
» Views: 1335
Speedo / Instrument Cluster Removal
Last Post: cancunia
Yesterday 04:05 PM
» Replies: 2
» Views: 314
airbag stolen - is it a thing
Last Post: rapidyellow
Yesterday 10:39 AM
» Replies: 3
» Views: 745
EGR valve
Last Post: cancunia
Yesterday 10:19 AM
» Replies: 1
» Views: 177
Twitter or Facebook @BerlingoForum
Last Post: saskak
Yesterday 09:49 AM
» Replies: 45
» Views: 11641
Cruise control - phone a friend?
Last Post: cancunia
Yesterday 08:26 AM
» Replies: 1
» Views: 314
Rear Hub Nut Size
Last Post: MadDog
Yesterday 08:26 AM
» Replies: 3
» Views: 632

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page