Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Steering & Suspension] Power steering has disappeared !
#1
Hi. My steering has gone stiff suddenly. The power steering appears not to working . Cant see any leaks around servo. The clutch Seems ok. The fluid is topped up. Anyone got any clues as to what it may be?
Reply
#2
You are talking about the power steering but then referring to the servo & clutch.

The fluid reservoir that is fixed to the servo is for the brakes and the clutch if the clutch is hydrolic.

The power steering has it's own reservoir, check the level of power steering fluid in that.


.
My vehicle .... 2006 (m59) Berlingo Multispace Desire - 1.6 HDI 92 
Reply
#3
Power steering top up is in front of the engine. If it is still full check the belt has not broken. Is the battery light going out ?
So where does this bit go then ?
Reply
#4
How about the U/J joint that connects the upper steering shaft to the bit that comes up out of the steering rack. That may be getting a bot old and grotty (like me) - see if blasting it with brake cleaner or some other solvent and then regreasing it helps
                                                                                                                                                     
Our cars  2008 1.6  92 Berlingo (His) RIP 2019
              2008 1.6  110 Mini (Hers)
              2008 1.4  70 207 (Sprogs) RIP 2019
Reply
#5
(06-07-2019, 07:09 PM)GraemeT Wrote:  How about the U/J joint that connects the upper steering shaft to the bit that comes up out of the steering rack. That may be getting a bot old and grotty (like me) - see if blasting it with brake cleaner or some other solvent and then regreasing it helps

Same thing happened to mine, if the aux belt & fluid level for the power steering are looking good, the UJ is worth a check. I had to jack up both front wheels, spray on plenty of WD40 turn the steering both ways lots of times until it came free then re-greased with chain spray. The chain spray alone would not fix the problem as the old gunge needs to be cleared first.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Corrosion
Last Post: V6BOY
Yesterday 08:49 PM
» Replies: 2
» Views: 252
My first Berlingo
Last Post: Tree
Yesterday 08:48 PM
» Replies: 3
» Views: 240
Front Springs
Last Post: ArozNick
Yesterday 08:04 PM
» Replies: 12
» Views: 1894
cut out / stall problem
Last Post: magoo
Yesterday 03:22 PM
» Replies: 11
» Views: 1475
Cabin interior light switches,what do they do.
Last Post: lakeside
Yesterday 02:09 PM
» Replies: 0
» Views: 167
Electric Windows
Last Post: old son
Yesterday 01:32 PM
» Replies: 0
» Views: 169
Electric Windows
Last Post: old son
Yesterday 01:31 PM
» Replies: 0
» Views: 163
Tried the headlight tint loom
Last Post: rnamman
Yesterday 10:06 AM
» Replies: 2
» Views: 624
Teletrac Speaker Location
Last Post: BillyMann
Yesterday 09:30 AM
» Replies: 0
» Views: 215
radiator removal
Last Post: Jimmy Gibson
15-09-2019 04:33 PM
» Replies: 4
» Views: 594

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page