Hard to start but runs fine when started
#1
Hiya all again ive a 53 plate beringo Thk dw8 engine

Well just recently its been a pain to start when started it runs perfect allday without fault covered 500 miles this weekend in it

Ive changed fuel filter and checked for any leeks but cannot seem to find any

Im having to prime pump under engine to get it going in the morning before this it was perfect i just cant understand whats happened to it any advice would be Great

Thanks all Muply
Reply
#2
How old are the glow plugs?

Have you had a look at the connectors to them to make sure they are clean and there's no damage?
Reply
#3
Sounds just like some of your glow plugs need replacing. It is typical for the Berl to be a hard start first thing if some need replacement, especially since with the temperature dropping.
Want Help with the Forum? Read Help Documents Here

Reply
#4
iv e got same problem with mine glowplugs changed for new ones and checked they all workin but bein a real pig to start once started runs fine !
Reply
#5
Unsure how old glowplugs are but i will check today and get back to you all Many Thanks
Reply
#6
My wife's corsa diesel was playing up and two of the glow plugs were black, one was a little loose and the connectors to them were crusty and rusty.

changed the plugs and cleaned up the connectors with contact cleaner and it's been spot on ever since.

Either way, it's worth doing for the price of a set of plugs.
Reply
#7
Will have a good look the weekend or hopefully sooner just so cold outside Just another quickie when my berlingo gets just before fuel light its naughty power loss cutting out and just sluggish this is the reason i changed fuel filter any body else suffer from this or is it just me apart from these things its good as gold Thanks in advice Lads
Reply
#8
mines same engine mate,
had exact same problem, black coming from exhaust after a struggle to start.
Changed glowplugs and battery as battery been on the blink too, and now starting perfect, but it would work all day fine, starting and stopping, just first start of every morning. Really easy to replace on that engine too.
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search








(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Dingo - 05 - 2.0 HDI
Last Post: Grizz
Today 05:42 PM
» Replies: 23
» Views: 2983
post screen blacked out
Last Post: geoff
Today 05:24 PM
» Replies: 49
» Views: 6170
Led Lights
Last Post: tomhick024
Today 04:39 PM
» Replies: 4
» Views: 292
Cold start and low revs issue
Last Post: KenZzx
Today 02:19 PM
» Replies: 3
» Views: 124
I'm getting alloys - but what?
Last Post: doofer
Today 01:55 PM
» Replies: 2
» Views: 89
Insurance advice after crash
Last Post: Gravity
Today 01:26 PM
» Replies: 4
» Views: 530
Berlingo Miltispace XTR (2008)
Last Post: squiddley
Today 10:28 AM
» Replies: 0
» Views: 79
DESPERATE WITH MY BERLINGO DESIRE 2.0 HDI 2004 ...
Last Post: cancunia
Today 07:01 AM
» Replies: 13
» Views: 1585
After filling up with fuel.
Last Post: doofer
Today 06:41 AM
» Replies: 5
» Views: 520
Battery occasionally totally drains overnight
Last Post: waggoner
Yesterday 11:42 PM
» Replies: 9
» Views: 797

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page