Thread Rating:
  • 8 Vote(s) - 3.25 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Engine] engine "racing"
#1
Hi all, having a slight problem with my XTR. After accelerating quite hard when I take my foot off the accelerator the engine seems to keep working at high revs, ie doesn't respond to the fact I have taken my foot off the gas. It only lasts a few seconds but the car is nearly 3 years old so if there is a serious problem or something likely to get worse I would like to get it sorted whilst still under warranty, assuming it would be covered.

Anyone come across this before/any ideas. Thanks in anticipation.
Reply
#2
sorry its new to me??? cant wait to hear possible answers...
thought only old codgers had these cars, we dont know what flooring it means???
2010 artic silver VTR with EXTRAS.......Confusedunny:
Reply
#3
Potentially this is a serious safety hazard. Sounds as if the throttle cable/linkage is sticking. I would get it looked at asap. :eek:
The Older I get the Better I Was!  Cool
[-] The following 1 user says Thank You to Ol'Jeffers for this post:
  • STOPITAGGERS
Reply
#4
(15-12-2011, 05:49 PM)pch Wrote:  sorry its new to me??? cant wait to hear possible answers...
thought only old codgers had these cars, we dont know what flooring it means???

Old ??? Codgers ???, well maybe so Pete but some are older than others...:whistle::whistle::whistle:
Berlingo Multispace 2.0HDI '54 reg Mediterranean Blue
Reply
#5
(27-12-2011, 03:12 PM)OlJeffers Wrote:  Potentially this is a serious safety hazard. Sounds as if the throttle cable/linkage is sticking. I would get it looked at asap. :eek:

Thanks chaps, as an old codger who would like to continue getting older I will get this looked at asap.

Cheers.
Reply
#6
I think, it is accelerator problem. You should check it. It is common problem in racing cars.
Reply
#7
I had it with an Astra a number of years back and the Main Dealer failed to sort it out to the point they didn't charge me out of embarrassment .........................
Reply
#8
A 5 year old thread revived from the dead!

It's a shame owners don't update us with what the problem was, they are quick enough to ask when they need help.
Reply
#9
The OP is still current on the Forum so therefore must have a result to share ....
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
reversing mirrors
Last Post: frank
Today 03:36 PM
» Replies: 2
» Views: 345
Persistent EML - P0170 P40 - Help / Info needed
Last Post: rublehousen
Today 02:23 PM
» Replies: 1
» Views: 105
Dealers ..Pahh
Last Post: nikita123
Today 11:44 AM
» Replies: 12
» Views: 6585
Highest mileage Berlingos
Last Post: Brico
Today 11:30 AM
» Replies: 30
» Views: 8951
gearbox removal
Last Post: Brico
Today 11:21 AM
» Replies: 3
» Views: 387
Berlingo sudden lurching and jumping.
Last Post: ffrenchie
Today 09:08 AM
» Replies: 8
» Views: 1144
Big miles on an auto!??
Last Post: manovilla
Today 07:26 AM
» Replies: 23
» Views: 3366
New Vauxhall (Berlingo)
Last Post: manovilla
Today 07:20 AM
» Replies: 11
» Views: 1142
What Reg Berlingo do you own?
Last Post: manovilla
Today 07:17 AM
» Replies: 128
» Views: 83985
gear leaver and rod needed
Last Post: landcrab
Yesterday 11:01 PM
» Replies: 2
» Views: 287

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page