Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strange radio installation problem
#1
I have a 2009 Multispace diesel 1.6.  The original radio was replaced some years ago with a Sony Stereo which suddenly stopped working.  I used a multimeter to confirm that 12.5 volts was being delivered to the final connector and checked the fuse in the radio was ok.  No life at all so I bought a low cost Bosskzi radio.  This does'nt powere up either so I am guessing the radios are ok and I am missing something in the vehicle.  I attached my multimeter to the yellow and black wire terminals and get 12.5 v so I assume that earthing is taking place via the black wire.   I also have the aerial plugged in.

I am hoping someone can suggest an aspect I have overlooked.
Reply
#2
Are you getting +ve volts at the red wire?

Red is ignition switched live & Yellow is perm memory live
Citroen C8 - Picasso - Toyota Yaris - Honda Nighthawk - Super Blackbird - Grom
Reply
#3
(12-01-2020, 02:21 PM)Ultrawomble Wrote:  Are you getting +ve volts at the red wire?

Red is ignition switched live & Yellow is perm memory live

Thanks for the help - no power at the red wire so I hope that its just a fuse replacement.  Unfortunately the fuse box in the glove compartment hides the fuses behind several wire bundles and I am very wary of pulling them about to reach the fuse!
Reply
#4
(12-01-2020, 06:34 PM)ronhud Wrote:  Thanks for the help - no power at the red wire so I hope that its just a fuse replacement.

I think it's F4 bottom left hand side of the box as you look at it.


Sent from my BND-L21 using Tapatalk
Citroen C8 - Picasso - Toyota Yaris - Honda Nighthawk - Super Blackbird - Grom
Reply
#5
I tried to check the F4 fuse but even after removing the glove box I could not get at the bottom left hand side fuses. It is really unbelievable that Citroen could feel happy with such a bad design. Even pushing the various wire looms aside there are fuses that are unreachable. I checked all the fuses I could reach and they were ok so I have arranged to have an auto electrician look at it.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Fog lamp/ no headlights now.?
Last Post: weegreenvan
Today 12:37 AM
» Replies: 0
» Views: 38
Fog lamp/ no headlights now.?
Last Post: weegreenvan
Today 12:37 AM
» Replies: 0
» Views: 38
Brake / Side light issue
Last Post: jj9
Yesterday 10:33 PM
» Replies: 3
» Views: 363
Rear washer jet blocked
Last Post: jj9
Yesterday 10:21 PM
» Replies: 5
» Views: 468
Can't access 'M59 Useful Documents'
Last Post: Mike
Yesterday 09:05 PM
» Replies: 6
» Views: 248
Reversing camera wiring *solved*
Last Post: sssgsr
Yesterday 07:04 PM
» Replies: 3
» Views: 585
New Berlingo owners - are they any good?
Last Post: Alan22
Yesterday 04:23 PM
» Replies: 40
» Views: 10905
Bulkhead info needed
Last Post: capcollie
Yesterday 04:02 PM
» Replies: 0
» Views: 108
Introduction
Last Post: capcollie
Yesterday 03:59 PM
» Replies: 0
» Views: 102
57 Plate Van 1.4 Petrol Engine Starter Motor
Last Post: Mickjands
Yesterday 11:51 AM
» Replies: 7
» Views: 425

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page