Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peugeot Partnet 2006 Electrical issues
#1
Hi all. I have just bought a 2006 Peugeot Partner 1.9 to replace my 2005 Berlingo (also a 1.9) which sadly met its end when it was written off last month.

I have a couple of issues with the electrics on the Peugeot. The rear foglights are not working, neither is the fog lamp warning indicator on the dashboard. I checked one of the rear bulbs and it worked when I swapped it over with the brake light bulb.Furthermore, with the engine running and the driver's door open, the glow plug warning light and the low fuel warning light come on, but go off again when I close the door.

I have tried resetting the BSI a few times, but there is no difference to any of the above. Would anyone be able to help point me in the direction of a solution please? I should add that there is a towbar fitted, if that makes any difference.

Thanks in advance,
John
Reply
#2
(12-01-2020, 10:38 PM)John B Wrote:  Hi all. I have just bought a 2006 Peugeot Partner 1.9 to replace my 2005 Berlingo (also a 1.9) which sadly met its end when it was written off last month.

I have a couple of issues with the electrics on the Peugeot. The rear foglights are not working, neither is the fog lamp warning indicator on the dashboard. I checked one of the rear bulbs and it worked when I swapped it over with the brake light bulb.Furthermore, with the engine running and the driver's door open, the glow plug warning light and the low fuel warning light come on, but go off again when I close the door.

I have tried resetting the BSI a few times, but there is no difference to any of the above. Would anyone be able to help point me in the direction of a solution please? I should add that there is a towbar fitted, if that makes any difference.

Thanks in advance,
John

It looks like the wiring is botched. You probably need to physically inspect beginning with the bsm & bsi.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Fog lamp/ no headlights now.?
Last Post: weegreenvan
Today 12:37 AM
» Replies: 0
» Views: 38
Fog lamp/ no headlights now.?
Last Post: weegreenvan
Today 12:37 AM
» Replies: 0
» Views: 38
Brake / Side light issue
Last Post: jj9
Yesterday 10:33 PM
» Replies: 3
» Views: 363
Rear washer jet blocked
Last Post: jj9
Yesterday 10:21 PM
» Replies: 5
» Views: 468
Can't access 'M59 Useful Documents'
Last Post: Mike
Yesterday 09:05 PM
» Replies: 6
» Views: 248
Reversing camera wiring *solved*
Last Post: sssgsr
Yesterday 07:04 PM
» Replies: 3
» Views: 585
New Berlingo owners - are they any good?
Last Post: Alan22
Yesterday 04:23 PM
» Replies: 40
» Views: 10905
Bulkhead info needed
Last Post: capcollie
Yesterday 04:02 PM
» Replies: 0
» Views: 108
Introduction
Last Post: capcollie
Yesterday 03:59 PM
» Replies: 0
» Views: 102
57 Plate Van 1.4 Petrol Engine Starter Motor
Last Post: Mickjands
Yesterday 11:51 AM
» Replies: 7
» Views: 425

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page