Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Battery light stuck on
#1
I have a 2006 1.6 hdi van. 

I have an issue with the battery light staying on and heater not working at idle, I have checked and the battery is fine and its charging at 14.4v, the exciter wire is also giving out 14.4v. 

When I set off and get to about 20mph the battery light goes out and the heater starts working, does anyone have any ideas what it could be?

I am not sure if its related but the rev counter has never worked either.

I thought about doing a BSI reset but the only instructions I can find require a remote key fob and it doesn't have one
Reply
#2
https://www.berlingoforum.com/thread-182...=bsi+reset

You dont need a remote key to do bsi reset
2001 1.9d DW8B  Berlingo
Reply
#3
(20-05-2020, 07:11 PM)brodfather11 Wrote:  https://www.berlingoforum.com/thread-182...=bsi+reset

You dont need a remote key to do bsi reset
Thanks for that, do you think a reset may sort the issue?
Reply
#4
(20-05-2020, 07:01 PM)miller Wrote:  I have a 2006 1.6 hdi van. 

I have an issue with the battery light staying on and heater not working at idle, I have checked and the battery is fine and its charging at 14.4v, the exciter wire is also giving out 14.4v. 

When I set off and get to about 20mph the battery light goes out and the heater starts working, does anyone have any ideas what it could be?

I am not sure if its related but the rev counter has never worked either.

I thought about doing a BSI reset but the only instructions I can find require a remote key fob and it doesn't have one

A BSI reset probably won't hurt but TBH, I think you have a loose wire somewhere.
Reply
#5
As cancunia says , probably a loose wire somewhere or the running relay (on the inner wing near the engine fusebox) earth might need cleaning .
2001 1.9d DW8B  Berlingo
Reply
#6
(21-05-2020, 07:58 AM)brodfather11 Wrote:  As cancunia says , probably a loose wire somewhere or the running relay (on the inner wing near the engine fusebox) earth  might need cleaning .


It doesn't appear to have the running relay on the inner wing?

I have tried the reset but it didn't seem to work. 

Can you swap the BSI units on these without it needing reprogramming? It had the immobilizer removed prior to me getting it
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Another of lifes great mystery solved.
Last Post: karla00
Today 12:32 AM
» Replies: 3
» Views: 550
B9 - key fob/ignition/starting problem?
Last Post: Zion
Yesterday 11:22 PM
» Replies: 15
» Views: 274
DAB Signal
Last Post: Brixmis7
Yesterday 09:26 PM
» Replies: 3
» Views: 103
New Firmware update for 2020 Berlingo Van!
Last Post: boop
Yesterday 08:40 PM
» Replies: 6
» Views: 222
G Suite FREE
Last Post: geoff
Yesterday 07:55 PM
» Replies: 1
» Views: 111
Hello and Good Morning!
Last Post: smiddlewood
Yesterday 07:08 PM
» Replies: 2
» Views: 422
Coil over clarity for 2015 van
Last Post: Zion
Yesterday 01:37 PM
» Replies: 54
» Views: 6680
308cc 180 swap
Last Post: martybelfasthdi
Yesterday 07:16 AM
» Replies: 3
» Views: 339
Aftermarket Reverse Camera
Last Post: simonradford
Yesterday 06:21 AM
» Replies: 0
» Views: 166
Captive wishbone nut issue
Last Post: GraemeT
Yesterday 06:18 AM
» Replies: 2
» Views: 535

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page